• BIST 9141.98
  • Altın 2324.028
  • Dolar 32.3552
  • Euro 34.973
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C

Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?

Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?
Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?

1-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutluk'a resmi ziyarette bulunacak.

- Arnavutluk Cumhurbaşkanı Buyar Nişani tarafından resmi törenle karşılanacak olan Erdoğan, Başbakan Edi Rama, Meclis Başkanı İlir Meta, ana muhalefetteki Arnavutluk Demokrat Partisi lideri Lulzim Başa, Adalet Entegrasyon ve Birlik Partisi Başkanı Shpetim Idrizi ile görüşecek.

- Erdoğan, Arnavutluk Cumhurbaşkanı Nişani ile Tiran Namazgah Camisi'nin temel atma törenine katılacak, ardından Preza Camii'nin açılışını yapacak. Erdoğan mevkidaşı ile Türkiye Arnavutluk Ortak İş Forumu'na da iştirak edecek.

- Erdoğan'ın Arnavutluk'taki programlarına Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da katılacak.

(Tiran)

2- TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Romanya Sayıştay Başkanı Nicolae Vacaroiu'yu kabul edecek.

(TBMM)

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mersin'in ilçelerinde halka hitap edecek, Zeynel Abidin Türbesi ziyaretinden sonra Karaman'a geçerek, Aktekke Kent Meydanı'nda düzenlenecek mitingde konuşacak.

(Mersin)

4- Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nda, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunacak.

(Ankara)

5- Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Saraybosna İş Forumu ve 6. Uluslararası Yatırım Konferansı ile "Yeni Dönem Türkiyesi'nin Ekonomik Veri Altyapısı" konulu Bab-ı Ali Toplantısına katılacak.

(Saraybosna/İstanbul)

6- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Türkiye Sanayi Strateji Belgesi ve Lonca Web Portalı Tanıtım Toplantısı ile Kocaeli Karayolları Toplu Kavşak ve Yol Temel Atma Töreni'ne katılacak.

(İstanbul/10.00-Kocaeli)

7- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya'da NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı kapsamında İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond, İtalya Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni, Ukrayna Dışişleri Bakanı Pavlo Klimkin, İzlanda Dışişleri Bakanı Gunnar Bragı Sveinsson, Hollanda Dışişleri Bakanı Bert Koenders, Almanya Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier, Gürcistan Dışişleri Bakanı Tamar Beruchashvili ve Norveç Dışişleri Bakanı Borge Brende ile ikili görüşmelerde bulunacak.

8- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Abide, Anıt ve Cumhuriyet meydanlarında düzenlecek mitinglerde konuşacak.

(Çorum/Amasya/Tokat/)

9- HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, çeşitli ziyaretlerde bulunacak. 

(İstanbul)

10- Yemen'deki çatışmalar ve Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun başlattığı 5 günlük insani ateşkes ve yaşanan gelişmeler takip ediliyor. 

(Sana)

12- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor. 

(Şam/Halep)

13- Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin, "casusluk" suçlamasıyla yargılandığı davanın duruşması yapılacak. 

14- Dünya Tekvando Şampiyonası Rusya'da devam ediyor. Şampiyonanın ikinci gününde Türk Milli Takımı'ndan kadınlar 49 kiloda Rukiye Yıldırım ile erkekler 74 kiloda Berkay Akyol tatamiye çıkacak.

(Chelyabinsk)

15- UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final rövanş maçında Real Madrid ile Juventus karşı karşıya gelecek.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim