• BIST 9123.21
  • Altın 2323.393
  • Dolar 32.3527
  • Euro 34.951
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C

Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?

Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?
Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla farklı sektörlerden işçileri Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda kabul edecek ve TOBB Genel Kurul Hizmet Şeref Belgesi ve Plaket Töreni'ne katılacak. 

(Ankara)

2- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Çankırı, Kastamonu ve Bartın mitinglerinde vatandaşlara seslenecek ve valilikleri ziyaret edecek. 

(Çankırı/Kastamonu/Bartın)

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ODTÜ Mezunları Derneğince Vişnelik Tesislerinde düzenlenen "Seçim Süreci Tartışmaları" panelinde konuşacak.

(Ankara)

4- AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile  Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli,  Feshane Kültür ve Kongre Merkezi’nde "9. Giresun Günleri”ne katılacak. 

(İstanbul)

5- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Reisoğlu Tesislerinde muhtarlar ile buluşacak, devlet hastanesi ve Hak-İş Konfederasyonu üyesi kadın çalışanlar ile Sakaryapark'ta bir araya gelecek. 

- Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile Elmas Otel'de toplantı yapacak İslam, AK Parti Adapazarı seçim irtibat bürosunun açılışını gerçekleştirecek.  

(Sakarya)

6- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Fransa'da fuar açılışına katılacak, işadamları ve bilimadamları ile yemekte bir araya gelecek, vatandaşlarla buluşacak.

(Saint Etienne/Lyon)

7- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkmenistan'da “Türkiye-Türkmenistan-AB-Azerbaycan Dörtlü Görüşmesi”ne katılacak.

(Aşkabat)

8- 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

- DİSK, KESK, TMMOB ve Türk Tabipleri Birliğinin oluşturduğu 1 Mayıs Tertip Komitesi'nin aldığı "1 Mayıs'ı Taksim'de kutlama" kararı doğrultusunda, Beşiktaş Meydanı ve Şişli Cami önünde toplanılarak Taksim'e yürüyüş başlatılacak. 

9- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor. 

(Şam/Halep)

10- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor. 

(Erbil/Bağdat) 

11- Yemen'deki çatışmalar ve Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun Husi Ensarullah hareketine yönelik saldırılarına ilişkin gelişmeler takip ediliyor. 

12- 51. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun altıncı gününde Denizli-Selçuk etabı geçilecek.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim