• BIST 9645.02
  • Altın 2417.034
  • Dolar 32.5755
  • Euro 34.8372
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 23 °C

Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?

Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?
Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?

1 -Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Konferans Salonu'nda düzenlenecek Türkiye'de Hükümet Sistemi Tartışmaları ve Başkanlık Modeli Sempozyumu'na katılacak.

-Erdoğan ATO Congresium'da düzenlenen toplantıda Ankara Otobüs ve Minibüsçü Esnafı ile bir araya gelecek.

-Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Rusya Federasyonu Tataristan Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov ile bir araya gelecek Erdoğan, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Erbil ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı ayrı ayrı kabul edecek.

2-  TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Kamu Baş Denetçiliği Kurumu İstanbul İrtibat Bürosunun resmi açılış resepsiyonuna katılacak.

3- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Yol-İş Sendikası'nın programı ve partisinin Niğde ile Aksaray mitinglerine katılacak.

4- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Afyonkarahisar Anıtpark Meydanı ve Uşak Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlediği mitinglerde halka hitap edecek. 

5- Başbakan Yardımcısı Yardımcısı Bülent Arınç, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine gidecek. 

6- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş,  ÖNDER Vakfı'nın düzenleyeceği İmam Hatip Okulları Kutlu Doğum Programına katılacak. Programa AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop da iştirak edecek. 

7- HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Sultanbeyli'de halkla buluşacak, Şişli'de Serbest Muhasebeci ve Yeminli Mali Müşavirler Odasını ziyaret edecek.

8- KKTC'de cumhurbaşkanı seçilen Mustafa Akıncı, KKTC Cumhuriyet Meclisi’nde ant içecek. Daha sonra cumhurbaşkanlığında düzenlenecek törenle görevi Derviş Eroğlu’ndan devralacak. 

9- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor. 

10- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor. 

11- Yemen'deki çatışmalar ve Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun Husi Ensarullah hareketine yönelik saldırılarına ilişkin gelişmeler takip ediliyor. 

12-  Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve 10 sanığın "casusluk" suçlamasıyla yargılandığı davanın duruşması görülecek.

13- Merkez Bankası yılın ikinci enflasyon raporunu açıklayacak ve Başkan Erdem Başçı toplantıda bir sunum yapacak.

14 - Merkez Bankası, nisan ayı Para Politikası Kurulu Toplantı özetini yayımlayacak, haftalık para ve banka istatistiklerini açıklayacak.

15- TÜİK, Mart ayı dış ticaret ile bu yılın ilk çeyreğine ilişkin turizm istatistiklerini açıklayacak.

16- 51. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun beşinci gününde Muğla-Pamukkale etabı geçilecek.

17- TEB BNP Paribas İstanbul Open Erkekler Tenis Turnuvası ana tablo müsabakaları Garanti Koza Arena'da devam edecek. 

18- Futbolda Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında Galatasaray ile Medicana Sivasspor, Türk Telekom Arena'da karşı karşıya gelecek.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim