• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 16 °C

Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?

Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?
Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi'nin 53. kuruluş yıl dönümü ve yeni seçilen Üye Rıdvan Güleç'in yemini dolayısıyla Anayasa Mahkemesi'nde düzenlenen törene katılacak; Anayasa Mahkemesi Başkanı, üyeleri ve kuruluş yıl dönümüne katılan konuk Anayasa Mahkemesi başkanları ve üyelerine Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda öğle yemeği verecek. (Ankara/10.30/13.00)

- Erdoğan, resmi ziyaret için Esenboğa Havalimanı'ndan Kuveyt'e hareket edecek. (Ankara/15.30) 

2- Anayasa Mahkemesi'nin kuruluşunun 53. yılı

- TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Anayasa Mahkemesi'nin kuruluş yıl dönümü ve yeni seçilen üye Rıdvan Güleç'in yemini dolayısıyla Yüce Divan Salonu'nda düzenlenen törene katılacak.

3- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Savunma Sanayii Müsteşarlığı'nda gerçekleştirilecek İcra Kurulu toplantısına iştirak edecek, Afganistan Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Raşid Dostum ile Çankaya Köşkü'nde görüşecek ve birlikte çalışma yemeği yiyecek. 

- Davutoğlu, Bakanlar Kurulu toplantısına başkanlık edecek, ardından kurul üyeleri ve eşleri ile Çankaya Köşkü'nde yemekte bir araya gelecek.

4- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisince Kuva-i Milliye Meydanı'nda düzenlenecek mitingde konuşacak.

5- Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, "Forum İstanbul 2015: Yarının Kurulması-Hedef 2023" programı ile G20 Dünya Yatırım Ajansları Birliği'nin Doğrudan Yabancı Yatırımlar Konferansı'na katılacak. 

6- Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, ATO Congresium'da düzenlenecek "Verimlilik Ödül Töreni"ne katılacak.

7- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, ELDER (Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği) AR-GE Çalıştayı’na katılacak.

(Ankara/09.30)

8- Sudan'da devlet başkanı ile Milli Meclis ve Sudan Federal Yasama Meclisi'nin üyelerini belirlemek üzere yapılan seçimlerin resmi sonuçları açıklanacak.

9- Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, sektördeki son gelişmeleri Anadolu Ajansı Finans Masası'nda değerlendirecek.

10- TÜİK, 2013 yılına ilişkin Yıllık Sanayi Ürün İstatistikleri ile Yıllık Sanayi Hizmet İstatistiklerini açıklayacak.

11- 51. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun ikinci gününde, Alanya-Antalya etabı geçilecek.

12- TEB BNP Paribas İstanbul Open Erkekler Tenis Turnuvası'nda ana tablo müsabakaları Garanti Koza Arena'da başlayacak.

- Turnuvanın 1 numaralı seri başı ve dünya 2 numarası İsviçreli Roger Federer, Four Seasons Otel'de basın toplantısı düzenleyecek, ardından milli tenisçi Marsel İlhan ile gösteri maçı yapacak.

13- Spor Toto Süper Lig'de 28. haftanın son maçında Beşiktaş ile Kardemir Karabükspor, Osmanlı Stadı'nda karşılaşacak.

14- Erkekler Voleybol 1. Ligi final etabı 2. devre üçüncü ve son gün maçlarında, Yüreğir Spor Salonu'nda, Galatasaray FXTCR-Halkbank, Ziraat Bankası-Arkas Spor karşı karşıya gelecek.

15- Erkekler Voleybol 1. Ligi klasman etabı 2. devre üçüncü ve son gününde, Cengiz Göllü Voleybol Salonu'nda, Beşiktaş-Fenerbahçe ile Maliye Milli Piyango-İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçları yapılacak.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim