• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 19 °C

Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?

Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?
Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?


1- Çanakkale Kara Savaşları'nın 100. yıl dönümü

- Çanakkale Savaşları'nın kahraman birliği "57. Alay"ı anmak için sabah namazı kılındıktan sonra başlatılacak "Vefa Yürüyüşü" Conkbayırı'nda sona erecek. 

- Avustralyalı ve Yeni Zelandalı gruplar, Anzak Koyu'nda "Şafak Töreni"ne katılacak. Avustralya ve Yeni Zelanda anıtlarında törenler yapılacak.

2- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen 23. MÜSİAD Olağan Genel Kurulu toplantısına katılacak.

- Erdoğan, Mabeyn Köşkü'nde Pakistan Cumhurbaşkanı Memnun Hüseyin ve Karadağ Devlet Başkanı Filip Vujanoviç ile ayrı ayrı görüşecek.

- Mabeyn Köşkü'nde Afganistan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Raşit Dostum'u kabul edecek Erdoğan, ardından Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall ile bir araya gelecek.

3- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Erzurum Valiliği'ni ziyaret ettikten sonra AK Parti'nin Erzurum mitingine katılacak. Davutoğlu, daha sonra Sivas'a geçerek AK Parti mitingine iştirak edecek ve valiliği ziyaret edecek.

4- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Almanya'da seçim çalışmaları çerçevesinde Düsseldorf ISS Dome Arena'da yurt dışındaki partililere seslenecek.

5- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Almanya Türk Federasyonu Mönchengladbach Türk Kültür Derneği'nin yeni hizmet binasının açılışına katılacak.

6- HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Avusturya'da mitinge katılacak.

7- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor. 

8- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor. 

9- Yemen'e yönelik "Kararlılık Fırtınası" hava harekatının sona ermesi ve başlayacağı ilan edilen "Umuda Dönüş" operasyonuna ilişkin gelişmeler takip ediliyor. 

10- Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında, Bursaspor-İstanbul Başakşehir, Çaykur Rizespor-Kasımpaşa, Eskişehirspor-Fenerbahçe karşılaşmaları yapılacak.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim