• BIST 9524.59
  • Altın 2495.87
  • Dolar 32.5928
  • Euro 34.7115
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 17 °C

Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?

Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?
Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?

1- Çanakkale Kara Savaşları'nın 100. Yıl Dönümü Anma Töreni

- Cumhurbaşkanı Erdoğan, anma töreni ve Barış Zirvesi'ne katılan konuk heyetlerle Yahya Çavuş Şehitliği'nde öğle yemeğinde bir araya gelecek. 

- Mehmetçik Anıtı ile İngiliz Anıtı'nda düzenlenen törene katılacak Erdoğan, konuk heyet başkanları onuruna Savarona Yatı'nda akşam yemeği verecek.

- TBMM Başkanı Cemil Çiçek, törenlerde yer alacak. 

- Birçok ülkeden cumhurbaşkanı, devlet başkanı, parlamento başkanı, cumhurbaşkanı yardımcısı, başbakan, bakan ve büyükelçi düzeyinde temsilcinin katılacağı törenlerde Birleşik Krallık Galler Prensi Charles, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Irak Cumhurbaşkanı Fuad Masum, Katar Emiri Tamim bin Hamad El Sani ve Suriye Ulusal Koalisyonu Başkanı Halid Hoca da bulunacak.

2- Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan ile beraberindeki heyet, yüksek mahkemenin kuruluşunun 53. yılı dolayısıyla Anıtkabir'i ziyaret edecek.

3- AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Ermeni Patrikhanesinin ev sahipliğinde, 1915 olaylarının 100. yılını anmak üzere düzenlenen ayine katılacak.

4- HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Elazığ'da partisinin dayanışma yemeğine katılacak.

5- Mısır'da askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye 20 yıl hapis cezası verilmesinin ardından karara tepkiler izleniyor.

6- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor. 

7- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor. 

8- Yemen'e yönelik "Kararlılık Fırtınası" hava harekatının sona ermesi ve başlayacağı ilan edilen "Umuda Dönüş" operasyonuna ilişkin gelişmeler takip ediliyor. 

9- Soma'daki maden faciasına ilişkin davanın görülmesine Akhisar Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

10- Basketbolda FIBA EuroChallenge Kupası Dörtlü Finali'nin ilk gününde Fransa'nın Nanterre takımıyla Almanya'nın Fraport Skyliners, Trabzonspor Medical Park ile de Romanya'nın Energia takımı karşı karşıya gelecek.

11- UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi'nde yarı final kura çekimi UEFA'nın İsviçre'deki merkezinde yapılacak.

12- Spor Toto Süper Lig'de 28. haftanın açılış maçında Medicana Sivasspor ile Mersin İdmanyurdu karşılaşacak.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim