• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 19 °C

Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?

Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?
Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?

1- 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

2- TBMM'nin açılışının 95. yıl dönümü

- Meclis Başkanı Cemil Çiçek, TBMM Atatürk Anıtı'na çelenk koyacak.

(TBMM)

- Çiçek başkanlığındaki devlet erkanı, Anıtkabir'i ziyaret ederek, Atatürk'ün manevi huzurunda saygı duruşunda bulunacak.

(Ankara)

- Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde anma töreni düzenlenecek.

(Ankara)

- TBMM Başkanı Çiçek, kutlamaları kabul edecek.

(TBMM)

- Genel Kurul, Cemil Çiçek'in başkanlığında özel gündemle toplanacak.

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı oturumda, Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile HDP temsilcileri birer konuşma yapacak.

(TBMM)

- TBMM Başkanı Çiçek, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile beraberindeki öğrenci ve öğretmen heyetini kabul edecek.

(TBMM)

- Meclis Başkanı Çiçek'in ev sahipliğinde TBMM Şeref Salonu'nda resepsiyon verilecek.

(TBMM)

- CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Anıtkabir ve TBMM'de düzenlenecek törenler ile TBMM Genel Kurulu'nda yapılacak özel gündemli toplantıya katılacak, daha sonra TBMM verilecek resepsiyona iştirak edecek.

2- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve beraberindeki heyeti Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda kabul edecek, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu Özel Gündemli Toplantısı'na katılacak.

(Ankara)

- İstanbul Kongre Merkezi'nde Nijer Cumhurbaşkanı Mahamadou Issoufou ile görüşecek Erdoğan, "Barış Zirvesi" katılımcılarına hitap edecek, katılımcılar onuruna akşam yemeği verecek.

- Cumhurbaşkanı Erdoğan Katar Emiri Şeyh Tamim Bin Hamad Bin Halife Es-Sani ile Mabeyn Köşkü'nde görüşecek.

(İstanbul)

3- Başbakan Ahmet Davutoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Anıtkabir'de düzenlenecek törene katılacak, çocukları Çankaya Köşkü'nde kabul edecek, TBMM Başkanlığının kutlamaları kabulü ve TBMM Genel Kurulu 23 Nisan özel oturumuna iştirakinin ardından İstanbul'a hareket edecek.

(Ankara)

- İstanbul Kongre Merkezi'nde yapılacak "Çanakkale 100. Yıl Barış Zirvesi Yüksek Düzeyli Oturumu"na katılacak Davutoğlu, Yeni Zelanda Başbakanı John Key ile görüşmesinin ardından, TBMM'deki resepsiyona iştirak edecek.  

(İstanbul)

4- Çanakkale Kara Savaşları'nın 100. yılı kapsamında İstanbul Kongre Merkezi'nde "Barış Zirvesi" düzenlecek

- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek "Yüksek Düzeyli Oturum"a katılacak, 1. Dünya Savaşı ve Çanakkale konulu resim ve fotoğraf sergilerini ziyaret edecek. Bozkır, "57. Alay Çanakkale 10. Yıl Senfonisi"nin dünya prömiyerine katılacak.

(İstanbul)

5- Mısır'da askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye 20 yıl hapis cezası verilmesinin ardından, karara tepkiler izleniyor. 

5- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor. 

(Şam/Halep) 

7- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor. 

(Erbil/Bağdat) 

8- Yemen'e yönelik "Kararlılık Fırtınası" hava harekatının sona ermesi ve başlayacağı ilan edilen "Umuda Dönüş" operasyonuna ilişkin gelişmeler takip ediliyor. 

(Sana) 

9- Basketbol THY Avrupa Ligi play-off çeyrek final serisinin dördüncü maçında Anadolu Efes-Real Madrid, Olympiakos-Barcelona maçları oynanacak.

10- UEFA Avrupa Ligi çeyrek finali rövanşında Zenit-Sevilla, Dnipro-Club Brugge, Fiorentina-Dinamo Kiev ve Napoli-Wolfsburg karşılaşmaları yapılacak.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim