• BIST 9008.05
  • Altın 2278.004
  • Dolar 32.3105
  • Euro 35.0468
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 20 °C

Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?

Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?
Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?

1- Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazakistan'da.

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan'daki resmi ziyaretinin ikinci gününde temaslarını Şimkent ve Türkistan şehirlerinde sürdürecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev, Türkistan'da Hoca Ahmet Yesevi Türbesi'ni, Diyanet İşleri Başkanlığınca yaptırılan Hoca Ahmet Yesevi Camisi'ni ve Ahmet Yesevi Üniversitesi'ni ziyaret edecek. 

- Ahmet Yesevi Üniversitesi'nde kendisine tevdi edilen fahri doktora unvan törenine katılacak olan Erdoğan, daha sonra Ahıska Türkleri'nin temsilcilerini kabul edecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nazarbayev'in ev sahipliğinde gerçekleşecek resmi akşam yemeğinin ardından Türkiye'ye hareket edecek.

2- Cumhurbaşkanı Vekili ve TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Meclis Tören Salonu'nda, ulusal yayın yapan basın-yayın kuruluşlarının temsilcileri ve parlamento muhabirleriyle kahvaltılı toplantı yapacak. Toplantıda ayrıca "İstiklal Mahkemeleri" kitaplarının tanıtımı da yapılacak.

3- Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa'da köşe yazarlarıyla kahvaltıda buluşacak, devam eden projeler hakkında bilgi verecek, Türk Eğitim Vakfı-Hayri Tokaman Sağlık Meslek Lisesi'nin açılışına katılacak.

4- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Hollanda’da.

- Türkiye'nin Lahey Büyükelçiliği’nde Türk sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle görüşecek olan Kurtulmuş, Hollanda Türk İşadamları Derneği’nin programına katılacak. Kurtulmuş daha sonra AK Parti Hollanda seçim koordinasyon merkezinin Amsterdam’da düzenleyeceği programda vatandaşlarla bir araya gelecek.

5- Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, G20 aile fotoğrafına katılacak ve "G20 Dönem Başkanı" sıfatıyla, Bakanlar ve Merkez Bankası Başkanları Toplantısı'na ilişkin basın toplantısı düzenleyecek. Babacan, "Küresel bir Yönetim Mekanizmasına Doğru" konulu B20 (Business 20) konferansında konuşacak.

6- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor. 

7- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor. 

8- Suudi Arabistan öncülüğünde, Yemen'de Husi Ensarullah hareketine karşı başlatılan "Kararlılık Fırtınası" operasyonuna ilişkin gelişmeler takip ediliyor. 

9- TÜİK, Şubat ayına ilişkin motorlu kara taşıtları ile geçen yılın doğum istatistiklerini açıklayacak.

10- Soma'da 301 kişinin öldüğü maden kazasına ilişkin davanın görülmesine Akhisar Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

11- Türkiye Dopingle Mücadele Komisyonu, Norveç Dopingle Mücadele Komisyonu ve Dünya Dopingle Mücadele Ajansı'nın ortak yürüteceği projenin tanıtım toplantısı Hilton Otel'de yapılacak.

12- Spor Toto Süper Lig'de 27. haftanın açılış maçında Gaziantepspor ile Torku Konyaspor, Kamil Ocak Stadı'nda karşı karşıya gelecek.

13- Basketbol THY Avrupa Ligi play-off çeyrek final serisi ikinci maçında Anadolu Efes, İspanya'nın Real Madrid takımına konuk olacak.

- Günün diğer maçında Barcelona ile Olympiakos karşılaşacak.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim