• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?

Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?
Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?

1- TBMM Başkanı Cemil Çiçek, ABD'de, Temsilciler Meclisi Türkiye Dostluk Grubu Eşbaşkanları ve "Türkiye Çalışma Grubu" tarafından Kongre'de düzenlenen kahvaltıya katılacak, Türk-Amerikan Kültür Merkezi ve Cami’sini ziyaret edecek.

2- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ODTÜ Vişnelik'te gençlerle bir araya gelecek, Pertek ilçesinde ziyaretlerde bulunacak.

3- Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Edirne Büyük Sinagogu'nun açılışına katılacak, valilik, belediye ve AK Parti il başkanlığını ziyaret edecek.

4- "Bereket Ormanları" projesi

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam ve Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Gönül Elçileri Projesi kapsamında, Söğütözü'nde oluşturulacak "Bereket Ormanı"nda fidan dikim törenine katılacak. 

- Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Batman'daki "Bereket Ormanı"nda fidan dikim töreninde yer alacak.

5- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor. 

6- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor. 

7- Yemen'deki siyasi krize ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

8- Merkez Bankası haftalık para ve banka istatistiklerini açıklayacak.

9- Türkiye İstatistik Kurumu, 2014 yılına ilişkin canlı hayvan ve hayvansal ürün fiyatları ve üretim değeri istatistiklerini açıklayacak.

10-  TBMM ev sahipliğinde Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) ile Türk Dili Konuşan Ülkeler Parlamenterler Asamblesi (TÜRKPA) tarafından ortak düzenlenen seminer Hilton Bosphorus Otelde başlayacak.

11- Basketbol THY Avrupa Ligi F Grubu Top 16 turu 12. hafta maçlarında, Fenerbahçe Ülker, İspanya'nın Unicaja Malaga, Anadolu Efes ise Yunanistan'ın Olympiakos takımıyla karşılaşacak.

12- A Milli Futbol Takımı, Hollanda ile yapacağı 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu 5. maçının hazırlıklarını Almanya'da kamp yaptığı otelin sahasında gerçekleştireceği antrenmanla sürdürecek.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim