• BIST 9693.46
  • Altın 2509.823
  • Dolar 32.5759
  • Euro 34.7692
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?

Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?
Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Osmanlı Arşivi Sitesi'nde, "100. Yılında Dünya Savaşının Belgeleri" konulu Dünya Arşiv Yöneticileri Kongre ve Sergisi'nin açılışına katılacak.

- Harp Akademileri Komutanlığını ziyaret edecek Erdoğan, Birlik Vakfı tarafından Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen "Çanakkale Ruhu ve Gençlik" konulu kompozisyon yarışmasının ödül töreninde yer alacak. 

2- TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu 76. Toplantısı'nın açılışına katılacak. Toplantıda AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır da yer alacak.

- Çiçek, TBMM Başkanlığı İdari Teşkilatının "Bir Projem Var, Bir Önerim Var" projesinin 3. dönem ödül töreninde ve Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen Meclis Türk Halk Müziği Korosu'nun konser programında yer alacak.

3- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakanlık Resmi Konutu'nda MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı kabul edecek, parti genel merkezindeki seçim çalışmasına katılacak.

4- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ziyaretlerde bulunacak, sivil toplum örgütü üyeleri ve kanaat önderleriyle buluşacak, CHP il başkanlığını ziyaret edecek.

5- TBMM'den

- Genel Kurul'da internet ve sağlıkla ilgili düzenlemeleri içeren "torba" kanun teklifi görüşülecek.

- Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, milletvekillerinin statüleri ve görev tanımlarıyla ilgili düzenlemeler içeren TBMM Üyeliği Kanun Teklifi ele alınacak.

- İçişleri Komisyonu'nda İç Güvenlik Paketi'nin çekilen 63 maddesinin görüşülmesine devam edilecek.

6- HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, Nevruz kutlamalarına katılacak.

7- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor. 

8- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor. 

9- Yemen'deki siyasi krize ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

10- İsrail'de yapılan genel seçimlerin yansımaları izleniyor. 

11- Merkez Bankası haftalık para ve banka istatistiklerini açıklayacak.

12- UEFA Avrupa Ligi son 16 turu rövanşında Beşiktaş, Belçika'nın Club Brugge takımıyla Atatürk Olimpiyat Stadı'nda karşılaşacak.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim