• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 19 °C

Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?

Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?
Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?


1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, valiliği ziyaret edecek, Demokrasi Meydanı'nda toplu açılış ve temel atma törenine katılacak. Teymur Continental Otel'de büyükşehir belediyesi tarafından organize edilen, sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin bulunacağı yemeğe iştirak edecek olan Erdoğan, Gaziantep Üniversitesi'ni ziyaret edecek.

(Gaziantep) 

2- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Akyurt’ta Güleçler Çorap Fabrikasını ve Borusan Oto'yu ziyaret edecek, gazeteci Ünal İnanç'ın cenaze törenine katılacak.

- Kılıçdaroğlu, Kaya Termal Otel'de sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle bir araya gelecek, Ege Bölgesi Aydınlılar Derneğinin, kız üniversite öğrencileri yararına düzenleyeceği yemeğe iştirak edecek.

(Ankara)

3- Adalet Bakanlığı, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığında devir teslim töreni düzenlenecek.

(Ankara)

4- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Letonya'da, AB üyesi ve aday ülkelerin dışişleri bakanlarının katılımıyla gerçekleştirilecek çalışma kahvaltısına katılacak.

(Riga)

5- HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Okmeydanı Cemevi'nde Berkin Elvan için düzenlenecek anmaya iştirak edecek. 

(İstanbul)

6- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor. 

(Şam/Halep) 

7- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun IŞİD hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor. 

8- Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve 10 kişinin "Katar devleti için casusluk" iddiasıyla yargılandığı davanın görülmesine devam edilecek.

- İhvan Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii ve 50 teşkilat yöneticisinin yargılandığı "Rabia Operasyonları" davasının duruşması yapılacak.

(Kahire)

9- Spor Toto Süper Lig'de 23. haftaya Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor-Gençlerbirliği, Balıkesirspor-Çaykur Rizespor, Eskişehirspor-Bursaspor maçlarıyla devam edilecek.

(Kayseri/13.30/Balıkesir/16.00/Eskişehirspor/19.00)

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim