• BIST 9808.54
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 24 °C

Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?

Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?
Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?

1- Şehit pilotlar son yolculuklarına uğurlanıyor

- TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Başbakan Vekili Bülent Arınç, eğitim uçuşu sırasında düşen uçakta şehit olan Kurmay Yüzbaşı Mustafa Tanış için Kocatepe Cami'sinde düzenlenen cenaze törenine katılacak.

- Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, şehit pilotlar Kurmay Yüzbaşı Mustafa Tanış ile Kurmay Yüzbaşı Mustafa Delikanlı için Hava Muharip Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanlığında düzenlenen törende yer alacak. 

2- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Büyük Anadolu Oteli'nde düzenlenen Türk Metal Sendikası Kadın İşçiler 20. Büyük Kurultayı'na katılacak.

3- Başbakan Davutoğlu ABD'de

- Davutoğlu, düşünce kuruluşu Dış İlişkiler Konseyinin (CFR) yıllık kurumsal konferansına şeref konuğu olarak katılacak.

-Davutoğlu, Birleşmiş Milletler'de (BM) "Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlendirilmesi" temalı etkinliğe katılacak, BM'ye hitap edecek.

4- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Paris Başkonsolosluğunda Türk vatandaşlarıyla bir araya gelecek. 

5- HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, İstanbul'da partisinin il binasında, HDP­ bileşeni olan partilerin başkanları ve eş sözcüleriyle toplantı yapacak.

6- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor. 

7- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun IŞİD hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor. 

8- Yemen'deki siyasi krize ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

9- Fas'ta Libya'daki taraflar arasındaki diyalog görüşmelerine devam edilecek.

10- Türkiye İstatistik Kurumu, 2014 yılına ilişkin işgücü istatistikleri ile Ocak ayı perakende satış hacim endeksi verilerini açıklayacak. 

11- Basketbolda, FIBA Kadınlar Avrupa Ligi çeyrek final serisi ikinci maçında, Galatasaray Odeabank ile Fenerbahçe, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda karşı karşıya gelecek.

12- Basketbolda, THY Avrupa Ligi Top 16 turu 9. haftasında, E Grubu'nda Galatasaray Liv Hospital, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda İspanya'nın Real Madrid, F Grubu'nda Anadolu Efes, deplasmanda İspanyol ekibi Unicaja Malaga ile karşılaşacak. 

13- Spor Toto Süper Lig'de, 23. haftanın ilk maçında Kasımpaşa ile Akhisar Belediyespor, Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda karşı karşıya gelecek.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim