• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?

Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?
Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malatya Valiliğince organize edilen ve Hilton Oteli'nde düzenlenen kahvaltıda, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelecek

-Malatya Valiliğini ziyaret edecek olan Erdoğan daha sonra Yeni Cami önünde düzenlenen Toplu Açılış Töreni'nde halka hitaben konuşma yapacak.

-Erdoğan, Malatya Büyükşehir Belediyesi'ni ve 2. Ordu Komutanlığı'nı ziyaret edecek

2- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bakırköy Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde Karadeniz sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle kahvaltı yapacak. 

Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezinde, kültür-sanat örgütlerinin başkan ve temsilcileriyle bir araya gelecek, İzmir Kültür-Sanat Resepsiyonuna katılacak.

3- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığının 2015 Uluslararası Öğrenciler Akademisinin açılış töreninde "Yeni Türkiye'nin Vizyonu" konulu konferans verecek. 

4- HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Çağdaş Sanayici ve İşadamları Derneği üyesi işverenlerle toplantı yapacak, Özgür Kazova İşçi Kooperatifi'ni ziyaret edecek.

5- TBMM Genel Kurulu'nda, İç Güvenlik Paketi görüşülecek.

6- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor. 

7- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun IŞİD hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor. 

8- Yemen'de hükümet ve cumhurbaşkanının istifa etmesi ile Ensarullah Hareketi'nin ülkedeki geçiş sürecini belirleyen bildiri yayımlamasının ardından gelişmeler takip ediliyor.

9- Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve İhvan Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii'nin de aralarında bulunduğu darbe karşıtlarının yargılandığı davaların görülmesine devam edilecek. 

10- Spor Toto Süper Lig'de 21. haftaya, Medicana Sivasspor-Galatasaray, İstanbul Başakşehir-Gaziantepspor, Bursaspor-Çaykur Rizespor maçlarıyla devam edilecek.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim