• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 17 °C

Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?

Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?
Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?

1-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Elazığ Belediyesini ve Elazığ Valiliğini ziyaret edecek. İzzetpaşa Meydanı'nda düzenlenen Toplu Açılış Töreni'ne katılarak halka hitap edecek olan Erdoğan, ardından da 8. Kolordu Komutanlığını ziyaret edecek.

2- TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Radyo ve Televizyon Gazetecileri Derneği Başkanı Deniz Güçer ve beraberindeki yönetim kurulu üyelerini kabul edecek. 

3-Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakanlık Resmi Konutu'nda, Kosova Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Haşim Taci'yi kabul edecek. 

Davutoğlu, Başbakanlık Resmi Konutu'nda ayrıca Yargıtay 1. Başkanı İsmail Rüştü Cirit ve Askeri Yargıtay Başkanı Tuğamiral Ahmet Zeki Liman ile ayrı ayrı görüşmelerde bulunacak.

4- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ziyaretlerde bulunacak, Sosyal Demokrat Belediyeler Birliğinin "Trakya Toplantısı"na katılacak, İsmet İnönü Spor Salonu'nda vatandaşlarla buluşacak.

5- Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 3'üncü RUMELİSİAD Uluslararası Balkan Ekonomi Zirvesi, Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinin başarılı esnaf kadınlara ödül töreni ile İslam Ülkeleri Akademisyenler ve Yazarlar Birliğinin, "Yeni Türkiye'nin Tarihi Kökleri Konferansı"na katılacak.

6- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Gaziosmanpaşa Belediyesince GOPARK Tesisleri'nde düzenlenen Mehmet Akif Ersoy’u anma programında yer alacak. 

7- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Anadolu Ajansı Editör Masası'na konuk olacak.

8- AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Reform Eylem Grubu'nun toplantısı ile ardından düzenlenen basın toplantısına katılacak.

- Bakan Çavuşoğlu ayrıca,  KKTC Dışişleri Bakanı Özdil Nami ile baş başa görüşecek. Çavuşoğlu ve Nami, heyetler arası görüşmenin ardından ortak basın toplantısı yapacak. 

9- TBMM'den

- Genel Kurul'da "İç Güvenlik Paketi" görüşülecek.

- Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu'nda, Elektrik Piyasası Kanunu'nda değişiklik öngören kanun tasarısı ele alınacak.

10- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor. 

11- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun IŞİD hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor. 

12- Yemen'de, hükümet ve cumhurbaşkanının istifa etmesi ile Ensarullah hareketinin ülkedeki geçiş sürecini belirleyen bildiri yayımlamasının ardından gelişmeler takip ediliyor.

13- Türkiye İstatistik Kurumu, Ocak ayı yurtdışı üretici fiyatı endeksini açıklayacak.

14- Spor Toto Süper Lig'de 21. hafta, Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor-Torku Konyaspor maçıyla başlayacak.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim