• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?

Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?
Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?

1- Cumhurbaşkanı Erdoğan Meksika'da

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Küba'dan Meksika'ya hareket edecek. 

- Erdoğan, Meksika'da Ulusal Vatan Anıtına çelenk koyacak, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda resmi törenle karşılanacak.

- Meksika Cumhurbaşkanı Enrique Pena Nieto ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, baş başa görüşecek, heyetler arası görüşmelere katılacak.

- İki ülke arasındaki anlaşmaların imzalanmasının ardından Erdoğan ve Nieto, ortak basın toplantısı yapacak. 

- Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Cumhurbaşkanı Nieto ve eşi Angelica Rivera Hurtado'nun onurlarına düzenlediği öğle yemeğine katılacak. 

2- Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul'daki 3. havalimanında incelemelerde bulunacak.

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, JW Marrıot Otelde, okul aile birliklerinin yönetici ve üyeleriyle bir araya gelecek, parti genel merkezinde Almanya'nın Avrupa Birliği'nden Sorumlu Devlet Bakanı Michael Roth ile görüşecek.

4- Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, KKTC'de, Ercan Havalimanı'nda, yeni terminal binası ve pist temel atma törenine katılacak. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve Meclis Başkanı Sibel Siber tarafından kabul edilecek Arınç, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu tarafından onuruna verilen öğle yemeğinde yer alacak.

5- AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Belçika'da, AB Komisyonu üyeleri Johannes Hahn, Carlos Moedas, Pierre Moscovici'yle görüşecek, Avrupa Politika Çalışmaları Merkezi tarafından düzenlenen konferansta konuşma yapacak.

6- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Azerbaycan'da, "Güney Gaz Kori̇doru Danışma Kurulu Toplantısı"na katılacak. 

7- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor. 

8- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun IŞİD hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor. 

9- Yemen'de hükümet ve cumhurbaşkanının istifa etmesi ile Ensarullah Hareketi'nin ülkedeki geçiş sürecini belirleyen bildiri yayımlanmasının ardından gelişmeler takip ediliyor.

10- Merkez Bankası haftalık para ve banka istatistiklerini açıklayacak.

11- Futbolda,  Ziraat Türkiye Kupası son 16 turu, Tuzlaspor-Manisaspor, Gençlerbirliği-Eskişehirspor ve Galatasaray-Torku Konyaspor maçlarıyla tamamlanacak.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim