• BIST 9524.59
  • Altın 2489.257
  • Dolar 32.5104
  • Euro 34.7089
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 20 °C

Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?

Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?
Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?

1- Cumhurbaşkanı Erdoğan Cibuti'de

- Erdoğan, Cibuti Cumhurbaşkanı İsmail Ömer Guelleh tarafından Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda resmi törenle karşılanacak. Erdoğan ve Guelleh, baş başa ve heyetler arası görüşmeler ile anlaşma imza töreninin ardından ortak basın toplantısı yapacak. 

- Burhan Bey Caddesi Yenileme Projesi, İstanbul Meydanı ve Ahmet Mazhar Bey Şehitlik Anıtı temel atma törenine katılacak Erdoğan, Cibuti Meclis Genel Kurulu'na hitap edecek. 

- Türkiye'nin Cibuti Büyükelçiliği Kançılarya ve Rezidansının resmi açılış törenine iştirak edecek Erdoğan, Cibuti-Türk İş Konseyi'nin kapanış oturumuna katılacak. 

2- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu'nun öldürülüşünün 22. yılı dolayısıyla Uğur Mumcu Sokağı'nda düzenlenecek anma törenine katılacak.

3 - Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Kayseri Valiliği ve Belediye Başkanlığını ziyaret edecek, 1. Bölgesel Medya Yarışmasının ödül törenine katılacak.

- Bölgesel Medya Yarışması ödül töreninde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da yer alacak.

6- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor. 

7- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun IŞİD hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor. 

8- Yemen'de hükümet ve Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin istifa etmesinin ardından yaşanan gelişmeler takip ediliyor.

9- İsviçre'de düzenlenen Dünya Ekonomi Forumu'nun 45. Davos Yıllık Toplantıları takip ediliyor.

- OECD Genel Sekreteri Angel Gurria forum kapsamında bir panele konuşmacı olarak katılacak.

- Dünya Bankası Başkanı Jim Yong Kim "Küresel Gündem 2015" adlı panele katılacak 

10- Spor Toto Süper Lig'in 17. haftasında, İstanbul Başakşehir-Mersin İdmanyurdu, Gaziantepspor-Balıkesirspor, Kasımpaşa-Fenerbahçe ve Akhisar Belediyespor-Eskişehirspor maçları oynanacak. 

11- Milli boksör Onur Şipal'in olimpiyat vizesi alabilmek için final maçına çıkacağı, AIBA profesyonel boks 69 kilo mücadelesi Azerbaycan'da yapılacak.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim