• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?

Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?
Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki "Cumhurbaşkanlığı Sofrası"nda konuklarını ağırlayacak. 

- Erdoğan, güven mektuplarını takdim edecek Güney Kore Büyükelçisi Cho Yunsoo ile Burundi Büyükelçisi Joel Nkurabagaya'yı ayrı ayrı kabul edecek. 

(Ankara)

2- Başbakan Ahmet Davutoğlu, ATO Congresium'da "TESKOMB Yeni Türkiye Buluşması" programına katılacak, Ankara Palas'ta basın toplantısı yapacak, Başbakanlık Resmi Konut'ta İran İletişim ve Enformasyon Bakanı Mahmud Vaizi'yi kabul edecek, "Özel Güvenlik Toplantısı"na başkanlık yapacak. 

- Davutoğlu ve Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev, Başbakanlık Resmi Konut'ta baş başa görüşecek, çalışma yemeğine katılacak. 

- Başbakan Davutoğlu, Brüksel'e hareketi öncesinde Esenboğa Havalimanı'nda basın toplantısı düzenleyecek. 

(Ankara)

3- CHP Merkez Yönetim Kurulu, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanacak.

(Ankara)

4- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Başbakanlık Merkez Bina'da, "Suriye Koordinasyon Toplantısı"na başkanlık yapacak ve İçişleri Bakanlığı Eğitim Dairesi Başkanlığı Konferans Salonu'nda düzenlenen "100. Dönem Kaymakamlık Kursu Programı"na katılacak. 

(Ankara)

5- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, KKTC'de, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu tarafından kabul edilecek. Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ve Dışişleri Bakanı Özdil Nami ile görüşecek Çavuşoğlu, basın toplantısı yapacak. 

(Lefkoşa)

6- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 6. Enerji Verimliliği Forumu ve Fuarı'nın açılışına katılacak, basın toplantısı düzenleyecek.

(İstanbul)

7- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Plant Peyzaj ve Süs Bitkiciliği dergisinin ödül törenine katılacak.

(Ankara)

8- Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, "TESKOMB Yeni Türkiye Buluşması" programında bulunacak. 

(Ankara)

9- Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, İran İletişim Teknolojileri ve Haberleşme Bakanı Mahmut Vaizi başkanlığındaki İran heyeti ile bir araya gelecek.

(Ankara)

10- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, valiliği ziyaret edecek, Bakanlığının kentteki proje ve yatırımlarıyla ilgili toplantı yapacak.

(Malatya)

11- TBMM'den

- Genel Kurul'da alışveriş merkezlerine ilişkin düzenlemeyi de içeren Perakende Ticaret Yasa Tasarısı'nın görüşmelerine devam edilecek.

- Anayasa Komisyonu'nda, Türkiye Cumhuriyeti Devleti Resmi Armasının Belirlenmesi Hakkında Kanun Teklifi ele alınacak.

- KİT Komisyonu'nda Atatürk Orman Çiftliği ile Toprak Mahsulleri Ofisinin 2011-2012 hesapları incelenecek.

- Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu'nda Maden Kanun Tasarısı görüşülecek.

12- Libya'da çatışan tarafların, ülkedeki krizi sonlandırmak amacıyla gerçekleştireceği diyalog görüşmeleri Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisi'nde başlayacak. Görüşmeler öncesinde BM Libya Özel Temsilcisi Bernardino Leon, basın toplantısı düzenleyecek.

(Cenevre)

13- ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, İran nükleer müzakereleri öncesinde İsviçre'de bir araya gelecek.

(Cenevre)

14- Dünya Ekonomik Forumu'nun 21-24 Ocak'ta Davos-Klosters'te yapılacak toplantılarının programı ve katılacak devlet başkanları, başbakanlar ve üst düzey katılımcıların listesi, kuruluşun merkezinde düzenlenen basın toplantısında belirtilecek. 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim