• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 24 °C

Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?

Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?
Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?

1- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Fransa'ya gidiyor

- Davutoğlu, Paris'e hareketi öncesinde Esenboğa Havalimanı'nda basın toplantısı düzenleyecek.

- Paris'te, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na gidecek Davutoğlu, buradan yürüyüş alanına geçerek "Cumhuriyet Yürüyüşü" etkinliğine katılacak. Başbakan Davutoğlu, daha sonra Büyükelçilik'te basına açıklamada bulunacak.

- Davutoğlu, Paris'teki temaslarını tamamlamasının ardından Berlin'e gidecek.

2- Bilim-Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Gıda-Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Ulaştırma-Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, AK Parti Antalya il kongresine katılacak.

- Eker, Elvan ve Soylu ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti Isparta il kongresinde bulunacak. 

3- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül, AK Parti 4. Bölge Belediye Başkanları Toplantısı'na katılacak.

4- ABD'de yaşayan Türkler, New York'ta "Paralel devlet istemiyoruz" mitingi düzenleyecek.

5- Fransa'nın başkenti Paris'teki terör saldırılarının ardından yapılan operasyonlar sonrasındaki gelişmeler takip ediliyor.

6- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor. 

7- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun IŞİD hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor. 

8- Mısır'da İhvan Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii ve teşkilat üyesi 50 kişinin yargılandığı "Rabia Operasyonları Birimi" davasının görülmesine devam edilecek. 

- Muhammed Bedii ve 311 İhvan mensubunun, askeri mahkemede yargılanmasına başlanacak. 

9- Hırvatistan'da yeni cumhurbaşkanının belirleneceği seçimin ikinci turu için, seçmenler sandık başına gidecek. İlk turda en fazla oyu alan İvo Yosipoviç ile Kolinda Grabar Kitaroviç, ülkenin yeni cumhurbaşkanı olmak için yarışacak.

10- Türkiye Basketbol Ligi'ndeki derbi maçta Fenerbahçe Ülker ile Beşiktaş İntegral Forex, Ülker Sports Arena'da karşı karşıya gelecek.

- Ligde 15. haftanın diğer maçlarında Torku Konyaspor-Royal Halı Gaziantep, Banvit-TOFAŞ, Rönesans TED Ankara Kolejliler-Galatasaray Liv Hospital karşılaşacak.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim