• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?

Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?
Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda, Filistin Büyükelçisi Nabil Maaruf ile kendisine güven mektubu sunacak Çek Cumhuriyeti Büyükelçisi Pavel Kafka, Endonezya Büyükelçisi Wardana ile Çad Büyükelçisi Djidda Moussa Outman'ı ayrı ayrı kabul edecek.

2- TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Balıkesir Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka'nın Mustafa Necati Kültürevi'ndeki "Kaz Dağlarının Antik Zenginliği Antandros Gün Işığına Çıkıyor" isimli fotoğraf sergisini açacak.

(Ankara)

3- Başbakan Ahmet Davutoğlu Makedonya'da

- Davutoğlu, Makedonya-Türkiye Ticaret Odası temsilcileriyle Aleksandar Palace Oteli'ndeki çalışma kahvaltısında bir araya gelecek.

- Makedonya Başbakanı Nikola Gruevski ve Başbakan Davutoğlu, görüşmeleri sonrasında ortak basın toplantısı yapacak.

-  Davutoğlu, Cevahir Holding Sky City Konut Projesi uygulama alanını ziyaretinin ardından Makedonya Cumhurbaşkanı Gjorge İvanov tarafından kabul edilecek.

- Dışişleri Bakanlığındaki, Makedonya Büyükelçileri Konferansı'na katılacak Başbakan Davutoğlu, Makedonya Türkçe Bayramı etkinliğinde yer alacak. 

4- CHP Parti Meclisi, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanacak. 

- Kılıçdaroğlu, JW Marriott Hotel'de, kültür ve sanat örgütlerinin temsilcileriyle bir araya gelecek, yeni yıl resepsiyonuna katılacak.

(Ankara)

5- Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Emir Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah, Veliaht Prens Şeyh Navaf es-Sabah ve Başbakan Şeyh Cabir Mübarek el-Hamad es-Sabah ile görüşecek.

- Sabah Aile Divaniyesi'nde taziye ziyaretinde bulunacak Arınç, Kuveyt Millet Meclisi Başkan Vekili Mübarek el-Huraynec ile bir araya gelecek, Mescid-i Kebir ve Tarık Recep Hat ve İslam Eserler Müzesi'ni ziyaret edecek.

- Arınç, Türkiye'nin Kuveyt Büyükelçisi Murat Tamer'in, büyükelçilik konutunda onuruna vereceği yemekte yer alacak. 

(Kuveyt)

6- Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Yargıtay ve Danıştaya seçilen yeni üyeler için Rixos Otel'de düzenlenen mazbata törenine katılacak.

(Ankara)

7- AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, ''Yerel Düzeyde AB Çalışmalarına Yönelik Kapasitenin Güçlendirilmesi Eylem Planı''na ilişkin basın toplantısı düzenleyecek, Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar’ı kabul edecek.

(Ankara)

8 - Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve 14 kişinin yargılandığı "İttihadiyye Olayları" davasının görülmesine devam edilecek. 

(Kahire)

9- Türkiye İstatistik Kurumu, kasım ayına ilişkin konut satış istatistiklerini açıklayacak

(Ankara)

10- Futbolda Ziraat Türkiye Kupası gruplarında 3. hafta 5 maçla başlayacak.

- Centone Karagümrük-Mersin İdmanyurdu, Ankaragücü-Kardemir Karabükspor, Fenerbahçe-Altınordu, Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor-Galatasaray, Giresunspor-Gençlerbirliği müsabakaları yapılacak.

(İstanbul/Ankara/Diyarbakır/Giresun)

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim