• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 19 °C

Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?

Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?
Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?

1- TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Dolmabahçe Sarayı'nda Milli Saraylar Resim Müzesinin tanıtımına katılacak

2- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani'yi kabul edecek. Şeyh Temim'le baş başa görüşecek Erdoğan, heyetlerarası çalışma yemeğine ve anlaşmaların imza törenine katılacak.

- Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hırvatistan Başbakan Birinci Yardımcısı ve Dış ve Avrupa İşleri Bakanı Vesna Pusiç ile Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani'yi Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda ayrı ayrı kabul edecek.

3- Başbakan Ahmet Davutoğlu, IKBY Başbakanı Neçirvan Barzani ile Başbakanlık Dolmabahçe Ofisi'nde görüşecek, Türkiye Musevileri Hahambaşı İsak Haleva'yı kabul edecek.

- Sabancı Kompozit Malzeme Mükemmeliyet Merkezi'nin temel atma törenine katılacak Davutoğlu, Türkiye B20 Temsilcileri ile yemekte bir araya gelecek.

4- Hırvatistan Başbakan Yardımcısı Pusic Ankara'da

- AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Hırvatistan Başbakan Birinci Yardımcısı ve Dış ve Avrupa İşleri Bakanı Vesna Pusic ile öğle yemeğinde bir araya gelecek. Bozkır ve Pusic, AB üyelik sürecinde işbirliğine ilişkin mutabakat zaptının imza törenine katılacak. 

- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Vesna Pusiç ile kahvaltıda bir araya gelecek. İki Bakan baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenleyecek. 

5- TBMM Genel Kurulu'nda Milli Savunma Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Maliye Bakanlığının 2015 yılı bütçeleri görüşülecek.

6- HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP Mardin İl Kongresi'ne katılacak.

7- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor. 

8- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun IŞİD hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor. 

9- Mısır'da darbe karşıtı Ulusal İttifak Hareketi'nin çağrısıyla "Mısır'ı Kurtaralım" adı altında gösteriler düzenlenecek.

10- Merkez Bankası Aralık Beklenti Anketi açıklanacak

11- Türkiye Barolar Birliğinde, Hayat Ağacı Projesi'nin basın tanıtımı yapılacak.

12- Basketbol THY Avrupa Ligi C Grubu 10. ve son hafta maçında Fenerbahçe Ülker ile Almanya'nın Bayern Münih takımları Ülker Sports Arena'da karşılaşacak.

13- Spor Toto Süper Lig'de 14. haftanın ilk maçında, Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor ile Fenerbahçe, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Stadı'nda karşı karşıya gelecek. 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim