• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 23 °C

Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?

Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?
Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?"

1- Putin'in Türkiye ziyareti

-Resmi temaslarda bulunmak üzere Türkiye'ye gelecek olan Rusya Devlet Başkanı Vladimir, Anıtkabir'i ziyaret edecek, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda resmi törenle karşılanacak.

-Törenin ardından Putin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan baş başa görüşecek.

-Erdoğan ve Putin'in eş başkanlığında, Türkiye Cumhuriyeti-Rusya Federasyonu Üst Düzey İşbirliği Konseyinin 5. Toplantısı gerçekleştirilecek.

-Erdoğan ve Putin, anlaşmaların imza töreninden sonra ortak basın toplantısı düzenleyecek.

-Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin onuruna akşam yemeği verecek.

2- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Rusya Devlet Başkanı Putin ile Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda başbaşa görüşecek. Ardından heyetler arası görüşme yapılacak. 

-Davutoğlu, Erdoğan'ın Putin onuruna vereceği akşam yemeğine de iştirak edecek.

 3- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakanlık Merkez Bina'da gerçekleştirilecek Bakanlar Kurulu Toplantısı'na başkanlık edecek.

4- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin bölge toplantısına katılacak, Ege Sanayicileri ve İş Adamları Derneği üyeleriyle toplantı yapacak.

5- Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türkiye'nin G20 dönem başkanlığını devralmasına ilişkin Başbakanlık Yeni Bina'da basın toplantısı düzenleyecek.

6-  Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor. 

7- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun IŞİD hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor. 

8- Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve 14 kişinin yargılandığı "İttihadiyye Olayları" davası ve İhvan Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii ile 50 teşkilat üyesinin yargılandığı "Rabia Operasyonları Birimi" davasının görülmesine devam edilecek. 

9- Finlandiya, İsveç, Danimarka ve Almanya dışişleri bakanları, Danimarka'da bir araya gelerek yıllık değerlendirme yapacak, Ukrayna ve Ortadoğu'daki durum ile AB yatırım planını ele alacak. 

10- Ermenek'teki maden ocağında cansız bedenlerine ulaşılan madencilerden Mehmet Baha'nın cenazesi Ermenek'in Güneyyurt beldesinde ve Recep Çiloğlu'nun cenazesi Çaycuma ilçesinde toprağa verilecek.

- Kömür ocağında, mahsur kalan 6 işçiyi arama kurtarma çalışmaları ise sürüyor.

11- Spor Toto Süper Lig'de 11. haftanın son maçlarında Kardemir Karabükspor-Beşiktaş, Trabzonspor-Gençlerbirliği karşı karşıya gelecek.

12-  Galatasaray Kulübü, futbol takımının başına getirdiği teknik direktör Hamza Hamzaoğlu ile Florya Metin Oktay Tesisleri'nde sözleşme imzalayacak.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim