• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 19 °C

Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?

Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?
Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?

1- Papa Franciscus Türkiye'de

- Katolik aleminin ruhani lideri Papa Franciscus, Ayasofya Müzesi'ni ve Sultanahmet Camisi'ni ziyaret edecek. Harbiye'deki Saint Esprit Kilisesi'nde ayine katılacak Papa Franciscus, Fener Rum Patrikhanesi'ni ziyaret ederek Patrik Bartholomeos ile görüşecek.

2- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meridien Otel'de York Dükü Prens Andrew'i kabul edecek ve Türk-İngiliz Tatlı Dil Forumu Yemeğine katılacak.

3- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Tarihi Erzurum Kongre Binasını ziyaret ettikten sonra, Kazım Karabekir Spor Salonu’nda düzenlenecek AK Parti Erzurum İl Kongresi’ne katılarak, konuşma yapacak. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığını ziyaret edecek Davutoğlu, daha sonra Kars’a geçecek.

4- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Diyarbakır Bölge Toplantısı'na katılacak, sivil toplum örgütü temsilcileriyle bir araya gelecek.

5- Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, AK Parti'nin Etimesgut ilçe kongresine katılacak.

6- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan Dışişleri Bakanı Evangelos Venizelos ile baş başa ve heyetlerarası görüşmelere katılarak, mevkidaşıyla ortak basın toplantısı düzenleyecek. Çavuşoğlu ve Venizelos çalışma yemeğinde bir araya gelecek.

7- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor. 

8- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun IŞİD hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.

9- İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlalleri ile tırmanan gerginlikle ilgili gelişmeler takip ediliyor. 

10- Bahreyn'de genel ve yerel seçimler için düzenlenecek ikinci turda halk sandık başına gidecek. 

11- ABD'nin Ferguson kentinde 18 yaşındaki silahsız siyahi genç Michael Brown'ı öldüren polis memuru Darren Wilson'ın yargılanmaması kararının ardından ülke genelindeki protestolar izleniyor.

11- Spor Toto Süper Lig'de 11. haftaya Gaziantepspor-Galatasaray, Kasımpaşa-Çaykur Rizespor, Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor-Balıkesirspor maçlarıyla devam edilecek.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim