• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 19 °C

Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?

Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?
Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Parlamentosu Milletvekili ve Kırım Tatar Türklerinin Lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu'nu Çankaya Köşkü'nde kabul edecek. 

2- TBMM Başkanı Çiçek Arnavutluk'ta

- Cemil Çiçek ve Arnavutluk Parlamentosu Başkanı Ilir Meta, heyetler arası görüşmede yer alacak. Meta, Çiçek onuruna öğle yemeği verecek. 

- Meclis Başkanı Çiçek, Yunus Emre Türk Kültür Merkezi’nde Türk vatandaşlarıyla bir araya gelecek. 

3- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu ve beraberindeki heyeti kabul edecek, Rixos Otel'de düzenlenecek Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Açılış ve Araç Teslimi törenine katılacak.

- Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’i, Başbakanlıkta kabulünün ardından Güvenlik Toplantısı'na iştirak edecek. 

4- AK Parti, MHP ve HDP TBMM grupları toplanacak.

5- On birinci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İngiltere'de, Chatham House düşünce kuruluşunda konuşma yapacak.

6- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor. 

7- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun IŞİD hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor. 

8- İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlalleri ile başlayan ve Kudüs'te bir sinagoga düzenlenen saldırıyla tırmanan gerginlikle ilgili gelişmeler takip ediliyor. 

9- Mısır'da, Müslüman Kardeşler Teşkilatı Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii ile 190 kişinin yargılandığı "Karakol Baskını" davasının görülmesine devam edilecek. 

10- ABD'nin Missiouri eyaletinde 18 yaşındaki silahsız siyahi genç Michael Brown'ı öldüren polis memuru Darren Wilson'ın yargılanmasına gerek olmadığı kararının ardından başta Ferguson olmak üzere ülke genelinde protesto gösterileri takip ediliyor.

11- Ermenek ilçesinde su baskını meydana gelen kömür ocağında kalan işçileri arama çalışmaları sürüyor.

12- Anderlecht-Galatasaray maçına doğru

- UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yarın oynanacak D Grubu 5. hafta maçı öncesinde Galatasaray Teknik Direktörü Cesare Prandelli ile Anderlecht Teknik Direktörü Besnik Hasi, müsabakanın yapılacağı Constant Vanden Stock Stadı'nda ayrı ayrı basın toplantısı düzenleyecek.

- Galatasaray ve Anderlecht, hazırlıklarını aynı statta yapacakları antrenmanla tamamlayacak.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim