• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 22 °C

Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?

Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?
Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rixos Oteldeki, Turkcell'in kuruluşunun 20. yılı resepsiyonuna katılacak.    

2- TBMM Başkanı Cemil Çiçek, İspanya Büyükelçisi Rafael Mendivil'i kabul edecek.

3- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakanlık Merkez Bina'da, Kerkük Valisi Necmettin Kerimi'yi kabul edecek, Çözüm Süreci Kurulu toplantısına katılacak.

4- AK Parti, CHP, MHP ve HDP TBMM grupları toplanacak.

5- Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Başbakanlık Yeni Bina'da, KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy ve beraberindeki heyeti kabul edecek. 

6- AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Belçika'da, Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu'nun 75. toplantısına katılacak, bazı komisyonların başkan yardımcıları, üyeleri ve AB Dışişleri ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ile görüşecek, Avrupa Parlamentosu Sosyalistler ve Demokratlar Grubu Başkanı Gianni Pitella ile yemekte bir araya gelecek.

7- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Hazar Strateji Enstitüsünün 2. yıl programına katılacak.

8- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İstanbul Platformu tarafından Üsküdar'da düzenlenen "Türkiye’nin Su Meselesi" konulu programına katılacak.

9- TBMM'den

- Genel Kurul'da mevsimlik tarım işçilerinin sorunlarının araştırılması için verilen araştırma önergeleri birleştirilerek görüşülecek.

- Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Ekonomi Bakanlığı ve bağlı kuruluşların 2015 yılı bütçeleri ele alınacak.

- Adalet Komisyonu'nda, yeni yargı paketi ile Yargıtay ve Danıştayda daire ve üye sayısının artmasını öngören kanun teklifleri ele alınacak.

- Dört eski bakan hakkında kurulan soruşturma komisyonu, bazı kişileri dinleyecek.

10- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor. 

11- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun IŞİD hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.

12- İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlalleri üzerine başlayan gerginlikle ilgili gelişmeler takip ediliyor. 

13- Ukrayna'nın doğusundaki gelişmeler takip ediliyor.

14- Dünya Halter Şampiyonası Kazakistan'da kentinde sürüyor.

15- Türkiye-Brezilya maçına doğru

- Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, A Milli Futbol Takımı'nın Brezilya ile yapacağı özel maç öncesinde, TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde basın toplantısı düzenleyecek.

- A Milli Futbol Takımı, Brezilya maçının hazırlıklarını TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde yapacağı antrenmanla tamamlayacak.

- Brezilya A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Carlos Dunga, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki antrenmanın ardından basın toplantısı yapacak.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim