• BIST 9695.47
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 24 °C

Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?

Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?
Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?

1- Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkmenistan'da

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulı Berdimuhamedov tarafından Oğuzhan Köşkü'nde resmi törenle karşılanacak. 

- Baş başa görüşmenin ardından heyetler arası görüşmelere başkanlık edecek Erdoğan ve Berdimuhamedov, anlaşma imza töreninin sonrasında ortak basın açıklaması yapacak. 

- Erdoğan, Türkmenistan Devlet Başkanlığı Hipodromu'ndaki Ahal Teke atları gösterisinin ardından, Saparmurat Türkmenbaşı'nın anıt mezarına ve Bağımsızlık Anıtı'na çelenk bırakacak, Kıpçak Cami'sini ziyaret edecek. 

- Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Türkmenistan Dışişleri Bakanlığı Uluslararası İlişkiler Enstitüsünde, törenle fahri profesörlük unvanı verilecek. 

- Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhamedov'un Oğuzhan Köşkü'nde onuruna vereceği akşam yemeğinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, yurda dönecek. 

2- TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi tarafından Retaj Otelde düzenlenen "1. Dünya Savaşı'nın 100. Yıl Dönümü: Emperyalizm ve İslam Dünyası Sempozyumu'na" katılacak. 

3- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ulu Cami'de cuma namazı kılacak, büyükşehir belediyesini ve valiliği ziyaret edecek.

- Merinos AKKM'de düzenlenen toplu açılış törenine ve Göç Müzesinin açılışına katılacak Davutoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanları Toplantısı'nda bulunacak, "Ekonomiye Değer Katanlar Ödülleri" töreninde yer alacak ve AK Parti il başkanlığını ziyaret edecek.

4- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Avusturya'da, "Medeniyet Akademisi - Sosyal Bilimler ve Sanat Araştırmaları Projesi"nin açılış programına katılacak.

5- AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Avrupa Yeşiller Partisi Eş-Başkanları Monica Frassoni, Reinhard Bütikofer ve beraberlerindeki heyeti kabul edecek. 

6- TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının 2015 yılı bütçeleri görüşülecek.

7- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor. 

8- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun IŞİD hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor. 

9 İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlalleri üzerine yaşanan gerginlik devam ediyor. Filistin'in çeşitli bölgelerinde "Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın kurtuluşu için gösteriler düzenlenecek.

10- Ukrayna'nın doğusundaki gelişmeler devam ediyor. 

11- Ermenek ilçesinde su baskını nedeniyle kömür ocağında mahsur kalan işçileri kurtarma çalışmaları sürüyor.

12- Irak Dışişleri Bakanı İbrahim El-Caferi, Sheraton Otelde gazete ve haber ajanslarının temsilcileri ile kahvaltıda bir araya gelecek, TOBB ETÜ Üniversitesinde bürokrasi, akademik çevreler, Türkiye’de görevli diplomatik misyon mensupları ve iş dünyasının temsilcilerine hitap edecek. 

13- Spor Toto Süper Lig'de 9. hafta Sivasspor-Eskişehirspor ve Gaziantepspor-Akhisar Belediyespor maçlarıyla başlayacak.

14- THY Avrupa Ligi D Grubu 4. hafta maçında Galatasaray Liv Hospital, Litvanya'nın Neptunas takımıyla Abdi İpekçi Spor Salonu'nda karşılaşacak.

15- 22. Dünya Karate Şampiyonası Almanya'da devam ediyor.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim