• BIST 9125.29
  • Altın 2324.279
  • Dolar 32.3653
  • Euro 34.9479
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Türkiye ve Dünya gündeminde bugün neler var?

Türkiye ve Dünya gündeminde bugün neler var?
Türkiye ve Dünya gündeminde bugün neler var?

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tunus Dışişleri Bakanı Mongi Hamdi, Katar Savunma Bakanı Hamad Bin Ali El-Atiyye, güven mektuplarını sunacak Güney Sudan Büyükelçisi Majok Guadong, Karadağ Büyükelçisi Branko Miliç, Macaristan Büyükelçisi Gabor Kiss ve ABD Büyükelçisi John Bass'ı Çankaya Köşkü'nde ayrı ayrı kabul edecek. 

2- Başbakan Ahmet Davutoğlu, YÖK Başkanlığı'nda, Yükseköğretim Akademik Arşiv Projesi Tanıtım Toplantısına katılacak.

- Tunus Dışişleri Bakanı Monghi Hamdi'yi Başbakanlık Merkez Bina'da kabul edecek Davutoğlu, Başbakanlık Merkez Bina'daki Bakanlar Kurulu toplantısına başkanlık edecek. 

3- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Ahmet Berat Çonkar’ı kabul edecek, Sabancı Holding resepsiyonuna katılacak. 

4- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Tunus Dışişleri Bakanı Monghi Hamdi ile başbaşa ve heyetlerarası görüşmelerde bulunacak, konuk bakan ile ortak basın toplantısına iştirak edecek.

5- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası'nın 169. Geleneksel Toplantısı’na katılacak.

6- AK Parti Genel Başkan Yardımcı Abdulhamit Gül, partisinin il başkanlığını, Bediüzzaman Said Nursi Külliyesi'ni ziyaret edecek. Esnafla bir araya gelecek olan Gül, Tuşba ve Gevaş belediyelerini ziyaret edecek.

7- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor.

8- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, IŞİD hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor. 

9- Mısır'da darbe karşıtı Ulusal İttifak'ın çağrısıyla "Aksa'ya Yardım Edin" adı altında düzenlenen gösteriler takip edilecek. 

10- Ukrayna'nın doğusundaki gelişmeler izleniyor.

11- TÜİK, Eylül ayına ilişkin Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksini açıklayacak.

12- Anadolu Ajansı (AA) ile Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) iş birliğiyle Tunuslu gazetecilere verilecek "Uluslararası Arapça Habercilik Eğitimi", AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk'ün vereceği açılış dersiyle başlayacak. 

13- Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu seçimlerini kazanan 10 asıl ve 6 yedek üye, YSK'dan törenle mazbatalarını alacak.

14- Spor Toto Süper Lig'de 6. hafta, Gençlerbirliği-Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor, Çaykur Rizespor-Balıkesirspor maçlarıyla tamamlanacak.

Etiketler: , ,
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim