• BIST 9704.31
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C

Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?

Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?
Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'i ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı Çankaya Köşkü'nde ayrı ayrı kabul edecek. 

2- TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral Doğan Güreş'in cenaze törenine katılacak. 

- Çiçek, Yeni Zelanda Büyükelçisi Jonathan Curr ile Musul Başkonsolosu Büyükelçi Öztürk Yılmaz ve beraberindeki heyeti ayrı ayrı kabul edecek. 

3- Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Marmara bölgesi milletvekilleri ile bölgesel istişare toplantısına katılacak, Başbakanlık Merkez Bina'da Pakistan Ticaret Bakanı Dastgir Khurram Khan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı ayrı ayrı kabul edecek.

-Davutoğlu, Yunus Emre Enstitüsü "Yaşayan Gazze" programına iştirak edecek.

4- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 2015-2016 yıllarında görev yapacak 5 BMGK geçici üyesini belirlemek için BM Genel Kurulu'nda yapılacak seçimde hazır bulunacak.

5- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenleyecek. 

6- TBMM Genel Kurulu'nda bazı uluslararası sözleşmelerin onaylanmasını uygun bulan yasa tasarıları görüşülecek.

- Dört eski bakanla ilgili soruşturma komisyonu toplanacak.

- KİT Komisyonu, Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü ile Devlet Malzeme Ofisi Genel Müdürlüğü'nün 2012 yılı hesaplarını denetleyecek.

7- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor. 

8- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun IŞİD hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor. 

9 - Mısır'da İhvan üyelerine yönelik yargılamalar ile darbe karşıtı gösteriler takip ediliyor.

- Darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve 14 kişinin yargılandığı "İttiahdiyye Olayları" davasının görülmesine devam edilecek.

10- Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 21'inci Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Doğan Güreş'in cenazesi, Kocatepe Camii'nde, öğle namazını müteakip düzenlenecek törenin ardından toprağa verilecek. 

11- Basketbol THY Avrupa Ligi'nde 2014-2015 sezonunun ilk haftasına 5 maçla devam edilecek.

- Anadolu Efes, İstanbul'da Rusya'nın Unics Kazan, Galatasaray Liv Hospital ise deplasmanda Sırbistan'ın Kızılyıldız Telekom takımıyla karşılaşacak.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim