• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C

Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?

Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?
Türkiye ve dünya gündeminde bugün neler var?

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Belarus Parlamentosu Cumhuriyet Konseyi Başkanı Anatoliy Rubinov ile Singapur Başbakanı Lee Hsien Loong'u, Çankaya Köşkü'nde ayrı ayrı kabul edecek.

2- TBMM Başkanı Cemil Çiçek Belarus Ulusal Meclisi Cumhuriyet Konseyi Başkanı Anatoliy Rubinov ile görüşecek.

3- Başbakan Ahmet Davutoğlu, J.W. Mariott Otel'deki TANAP imza merasimine katılacak. Singapur Başbakanı Lee Hsien Loong'u Başbakanlık Merkez Bina'da törenle karşılayacak Davutoğlu, heyetlerarası görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenleyecek, konuk başbakanla Ankara Palas'taki akşam yemeğinde bir araya gelecek.

- Başbakan Davutoğlu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu belediye başkanları ile AK Parti Genel Merkez'de görüşecek

4- Helikopter kazası şehitleri uğurlanıyor

- TBMM Başkanı Cemil Çiçek, helikopter kazasında şehit olan Radar Astsubay Kıdemli Üstçavuş Mehmet Karakaşoğlu'nun Kocatepe Camisi'ndeki cenaze törenine katılacak.

- Kartepe yakınlarında düşen askeri helikopterde şehit olan Dz. Plt. Binbaşı Deniz Akdeniz, Dz. Plt. Üsteğmen Çağrı Ceyhan, Rad. Astsubay Kıdemli Üstçavuş Mehmet Karakaşoğlu ve DSA Astsubay Üstçavuş Ömer Burak için Deniz Hava Komutanlığı Cengiz Topel Askeri Havaalanı'nda tören yapılacak. 

- Törene Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ile kuvvet komutanları da katılacak.

5- AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Almanya’nın AB konularından sorumlu Devlet Bakanı Michael Roth ile görüşecek ve onuruna verilecek yemekte Berlin'de yaşayan Türk sanatçılar, yazarlar, sinema ve tiyatro oyuncuları, işadamları ve akademisyenler ile bir araya gelecek.

 - Bir dizi görüşmelerde bulunacak Bozkır, ''Türkiye-AB: İkili İlişkiler ve Müzakere Süreci'' konulu konferansa ve Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odasının 10. yıl dönümü vesilesiyle düzenlenecek etkinliğe katılacak.

6- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin BMGK geçici üyelik adaylığına destek için New York'taki temaslarını sürdürüyor.

7- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi Ana Hat Boruları Alım Sözleşmeleri İmza Töreni'ne katılacak.

8- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Meclisi Başkanı Carina Gödecke başkanlığındaki heyeti Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığında kabul edecek.

9- TBMM Genel Kurulu'nda bazı uluslararası anlaşma ve sözleşmeleri uygun bulan kanun tasarıları görüşülecek.

10- AK Parti, CHP, MHP ve HDP TBMM Grup Toplantıları yapılacak.

11- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor. 

12- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun IŞİD hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor. 

13- BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Gazze'yi ziyaret edecek. 

14 - Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumahurbaşkanı Mursi ve 35 kişinin "casusluk" iddiasıyla yargılandığı davanın görülmesine devam edilecek.  

15- Ukrayna'nın doğusundaki gelişmeler takip ediliyor.

16- TÜİK, ağustos ayına ilişkin sanayi ciro endeksi ile eylül ayına ait tarım ürünleri üretici fiyat endeksini açıklayacak.

17- Sivas'ın İmranlı ilçesinde meydana gelen trafik kazasında şehit olan polisler Beşir Kurt, Emrah Horoz ve Fatih Çevik, memleketlerinde son yolculuğuna uğurlanacak.

18- Türkiye Basketbol Ligi'nde 2014-2015 sezonunun ilk haftası Türk Telekom ile Fenerbahçe Ülker arasında Ankara Spor Salonu'nda oynanacak maçla tamamlanacak.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim