• BIST 9079.97
  • Altın 2308.924
  • Dolar 32.3322
  • Euro 35.0934
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C

Türkiye ve Dünya gündeminde bugün neler var

Türkiye ve Dünya gündeminde bugün neler var
Türkiye ve Dünya gündeminde bugün neler var

1- TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi gören Azerbaycanlı askerleri ziyaret edecek.

2- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı ile AK Parti'nin 13. kuruluş yıl dönümü resepsiyonuna katılacak.

3- Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 6. Promosyona Mensup Vergi Müfettiş Yardımcıları Kişisel Gelişim ve Motivasyon Eğitimi Programına katılacak.

4- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Dalaman Havalimanının işletme hakkı devir bedelinin ilk taksidinin ödenmesi dolayısıyla düzenlenen törene katılacak.

5- İsrail ve Filistinli gruplar arasında uzatılan ateşkese ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

6- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor.

7- Irak'taki çatışmalar ve hükümet kurma çalışmalarına ilişkin gelişmeler izleniyor.

8- Mısır'da 3 Temmuz 2013'teki askeri darbenin ardından gösterilerin merkezi haline gelen Rabiatul Adeviyye ve Nahda meydanlarına yapılan kanlı baskının yıl dönümünde ülke genelinde "Talebimiz Kısas" adı altında gösteriler düzenlenecek.

9- Ukrayna'nın doğusundaki gelişmeler izleniyor.

10- Dünya Rabia Günü

- Mısır'daki darbenin ardından yapılan gösterilerin merkezi Rabiatul Adeviyye ve Nahda meydanlarına 14 Ağustos 2013'te emniyet güçlerinin müdahalesi ile hayatını kaybeden binden fazla gösterici, Dünya Rabia Günü'nde anılacak. 

- Memur-Sen, Genç Memur-Sen ve Uluslararası Rabia Platformu öncülüğünde sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla 81 ilde etkinlikler düzenlenecek. İstanbul'da yürüyüş ve basın açıklaması, Ankara'da "Özgürlük Yürüyüşü" gerçekleştirilecek. 

- Mısırlı ve Türk hukukçular Feshane'de basın toplantısı yapacak. Eminönü, Kabataş ve Galatasaray Meydanı'nda fotoğraf sergisi açılacak. Üsküdar Belediyesi himayesinde kalkan 300 kişilik "Rabia Gemisi" ile meydan organizasyonları ve Ali Emiri Kültür Merkezinde kapalı salon toplantısı yapılacak. 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim