• BIST 9092.76
  • Altın 2324.854
  • Dolar 32.3718
  • Euro 34.9834
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Türkiye ve Dünya gündeminde bugün neler var

Türkiye ve Dünya gündeminde bugün neler var
Türkiye ve Dünya gündeminde bugün neler var?

1-  Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Cumhurbaşkanlığı Konutu'nda Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atanbayev ile bir araya gelecek.

2- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Pendik, Kartal, Maltepe, Kadıköy, Üsküdar, Ataşehir, Ümraniye, Sancaktepe ve Sultanbeyli'yi ziyaret ederek halkla buluşacak, Ümraniye Site Mahallesi'nde halka seslenecek.  

3- Cumhurbaşkanı seçimine doğru

- Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kent Meydanı'nda düzenlenecek mitingde halka hitap edecek.

- Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, CHP Bakırköy İlçe Yönetimi sandık görevlilerinin eğitim programına katılacak, Feshane'de Rumeliler ile buluşacak, Gaziosmanpaşa Belediye Meydanı, Arnavutköy, Başakşehir, Bağcılar, Güngören, Bahçelievler, Küçükçekmece ve Esenyurt ziyaretlerinin ardından Avcılar Meydanı'nda halkla bir araya gelecek. 

- Cumhurbaşkanı adayı ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İzmir'de partisinin Gündoğdu Meydanı'nda düzenleyeceği mitingde halka hitap edecek

4- İsrail'in sona eren ateşkesin ardından Gazze'ye yeniden başlattığı saldırılar ve Kahire'de Filistinli gruplar ile İsrail arasında yürütülen ateşkes görüşmeleri takip ediliyor.

5- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları izleniyor.

6- Irak'taki çatışmalarla ilgili gelişmeler izleniyor.

7- Libya'da ordu birlikleri ile silahlı gruplar arasındaki çatışmalarla ilgili gelişmeler takip ediliyor.

8- Mısır'da Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak Hareketinin "Filistin Direnişine Destek" sloganıyla organize ettiği gösteriler izleniyor.

- Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın (İhvan) siyasi kolu Hürriyet ve Adalet Partisi’nin kapatılması için açılan davada karar verilecek.

- Devrik Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek, iki oğlu, eski İçişleri Bakanı Habib el-Adili ve 6 yardımcısının "göstericileri öldürmek" suçlamasıyla yargılandığı davanın duruşması yapılacak.

9- Ukrayna'nın doğusundaki gelişmeler izleniyor. 

10- A Milli Kadın Voleybol Takımı, FIVB Dünya Grand Prix'i elemeleri 1. Grup ikinci hafta E Grubu'ndaki ikinci maçında, TVF Başkent Voleybol Salonu'nda Sırbistan ile karşılaşacak.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim