• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Türkiye ve Dünya gündeminde bugün neler var

Türkiye ve Dünya gündeminde bugün neler var
Türkiye ve Dünya gündeminde bugün neler var?

1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e, Şili Büyükelçisi Fernando Varela Palma ve Yeni Zelanda Büyükelçisi Jonathan Andrew Curr, Çankaya Köşkü'nde güven mektubu sunacak. 

2- Cumhurbaşkanlığı seçimine doğru

-Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri'de Cumhuriyet Meydanı'nda, Ankara'da Etlik Antares AVM önünde düzenlenecek mitinglerde halka hitap edecek. 

- Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, TOBB'un ekonomi raporu sunumuna katılacak. Kent merkezindeki açık hava toplantısı ve Savaştepe'de halkı selamlamasının ardından İhsanoğlu, Soma'da şehitliği ziyaret edecek, Cengiz Topel Meydanı'nda halka hitap edecek, taziye ziyaretinde bulunacak. 

- Cumhurbaşkanı adayı ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisince İstasyon Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka hitap edecek. 

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin il başkanlığını ziyaret edecek, kent turundan sonra Mamak Tuzluçayır Meydanı'nda ve Yenimahalle Batıkent Kent Meydanı'nda halka hitap edecek.

4- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Kaynarca, Adapazarı ve Arifiye ilçelerinde ziyaretlerde bulunacak, toplantılara katılacak.

5- Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, belediyeyi ziyaret edecek, sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle yemekte buluşacak, İsmetpaşa Caddesi'nde esnafla bir araya gelecek. 

6- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Çüngüş ve Çermik ilçelerinde belediye başkanlığı ve esnafı ziyaret edecek, Çermik'te kanaat önderleri ve muhtarlarla toplantı yapacak.

7- Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, İran Sanayi, Ticaret ve Madenler Bakanı Muhammed Rıza Nematzade ile görüşecek, Kırşehir Ahi Evran Külliyesi'ne Destek Protokolü'nün imza törenine katılacak.

8- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle kahvaltıda bir araya gelecek, Nazilli'de ve daha sonra geçeceği Afyonkarahisar'da esnaf ziyareti gerçekleştirecek. 

9- Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Feshane'de Rumeli-Balkan-Trakya Kültür, Sanat ve Tanıtım Günleri etkinliğine katılacak, Lüleburgaz ilçesinin belde ve köylerinde vatandaşlarla buluşacak.

10- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, belediye ziyaretleri gerçekleştirecek, salon toplantılarına katılacak.

11- İsrail'in Mısır'ın arabuluculuğunda salı günü başlayan ve saat 08.00'de sona erecek ateşkesin koşulsuz olarak 72 saat daha uzatılmasını kabul ettiğini açıklamasına ve Gazze'de daimi ateşkese ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

12- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor.

13- Irak'taki çatışmalarla ilgili gelişmeler izleniyor.

14- Libya'da ordu birlikleri ile silahlı gruplar arasındaki çatışmalarla ilgili gelişmeler takip ediliyor.

15- Mısır'da Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek İçin Ulusal İttifak Hareketi, "Filistin direnişine destek" gösterileri düzenleyecek.

16- Ukrayna'nın doğusundaki gelişmeler izleniyor.

17- Türkiye İstatistik Kurumu, haziran ayı sanayi üretim endeksini açıklayacak.

18- Futbolda UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi'nde play-off eleme turu kura çekimi İsviçre'nin Nyon kentindeki UEFA merkezinde yapılacak.

19- Fenerbahçe, Beşiktaş ve İngiltere'nin Chelsea takımları, Soma'daki maden faciasında hayatlarını kaybedenlerin ailelerine yardım amacıyla Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda düzenlenen kırk beşer dakikalık üçlü özel turnuvada karşı karşıya gelecek.

20- A Milli Kadın Voleybol Takımı, FIVB Dünya Grand Prix'i elemeleri 1. Grup ikinci hafta E Grubu'ndaki ilk maçında, TVF Başkent Voleybol Salonu'nda Dominik Cumhuriyeti ile karşılaşacak.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim