• BIST 9645.02
  • Altın 2410.881
  • Dolar 32.5648
  • Euro 34.7004
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 23 °C

Türkiye ve dünya gündemin de bugün neler var?

Türkiye ve dünya gündemin de bugün neler var?
Türkiye ve dünya gündemin de bugün neler var?

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, WOW İstanbul Hotel&Convention Center'da düzenlenen Türkiye Yeşilay Cemiyeti Uluslararası Uyuşturucu Politikaları ve Halk Sağlığı Sempozyumu'na katılacak. 

- Erdoğan, Çankaya Köşkü'nde, Kamu Başdenetçisi Mehmet Nihat Ömeroğlu ve MGK Genel Sekreteri Seyfullah Hacımüftüoğlu'nu ayrı ayrı kabul edecek, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e iadeiziyarette bulunacak.

2- TBMM Başkanı Cemil Çiçek, 24. Dönem 4. yasama yılı faaliyetlerine ilişkin değerlendirme toplantısı yapacak, "Kamu İdarelerinde Daha Etkili Bir Yönetim İçin Nasıl Bir İç Denetim" konulu konferansa katılacak.

3- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Dolmabahçe Ofisi'nde, Irak Kürdistan Özerk Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani'yi kabul edecek, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev ve Zanzibar Özerk Bölgesi Cumhurbaşkanı Yardımcısı Saif Sharif Hamad ile görüşecek. 

- Davutoğlu, Hilton Bomonti'de, Dünya Ekonomik Forumu (WEF) İstanbul Programı'nda bulunacak, AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso ile bir araya gelecek ve resepsiyona katılacak.

4- Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Afganistan'da, devlet başkanlığı devir teslim törenine katılacak.

5- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'deki resmi temasları kapsamında Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-mun ile görüşecek, Türkiye'nin 2015-1016 dönemi BM Güvenlik Konseyi adaylığına destek amacıyla ikili görüşmelerde bulunacak.

6- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor. 

7- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun IŞİD örgütü hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor. 

8- Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve 35 İhvan yöneticisinin "casusluk" suçlamasıyla yargılandığı davanın görülmesine devam edilecek.  

9- Ukrayna'nın doğusundaki gelişmeler takip ediliyor.

10- Türkiye İstatistik Kurumu, eylül ayına ilişkin tüketici güven endeksini açıklayacak.

11- Spor Toto Süper Lig'de 4. hafta, Kardemir Karabükspor-Mersin İdmanyurdu ve Gaziantepspor-İstanbul Başakşehir maçlarıyla tamamlanacak. 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim