• BIST 9693.46
  • Altın 2508.517
  • Dolar 32.5733
  • Euro 34.7678
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

Türkiye ve dünya gündemin de bugün neler var?

Türkiye ve dünya gündemin de bugün neler var?
Türkiye ve dünya gündemin de bugün neler var?

1 - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Michael McRobbie'yi, Beylerbeyi Sarayında kabul edecek.

2 - Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kırşehir'de Ahi Evran Külliyesi'ndeki 27. Ahilik Haftası törenine ve Neşet Ertaş Gönül Sultanları Kültürevi'nin açılışına katılacak, ardından valilik, belediye ve AK Parti il başkanlığını ziyaret edecek.

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 30. Uluslararası Mengen Aşçılık ve Turizm Festivali'ne katılacak.

4- Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, TÜSİAD'ın "Çözüm Sürecinin İktisadi Boyutuna Katkı: Alternatif Turizm" konferansının açış konuşmasını yapacak, valilik ve belediye ziyaretinin ardından sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle öğle yemeğinde bir araya gelecek.

5- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop ve beraberindeki heyet, Bosna Hersek'e gidecek. 

- Kurtulmuş ve heyet, Aliya İzzetbegoviç’in kabrini ziyaret edecek, yaşamını yitiren Süleyman Tihiç için parlamento binası önünde düzenlenecek cenaze namazı ve törene katılacak.

6- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, vefat eden eski MHP Genel Başkan Yardımcısı, 21. ve 23. Dönem Adana Milletvekili Recai Yıldırım için TBMM'de düzenlenecek törene katılacak.

7- Suriye'deki iç savaş ile ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, IŞİD hedeflerine yönelik hava saldırılarına ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

8- Mısır'ın devrik lideri Hüsnü Mübarek, 2 oğlu ve dönemin İçişleri Bakanı Habib el-Adili ile 6 yardımcısının, 25 Ocak 2011'deki halk ayaklanması sırasında "göstericileri öldürme emri vermekle" suçlandığı davanın karar duruşması görülecek.

9- Mısır'da Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek İçin Ulusal İttifak Hareketi, ülke genelinde "Adalet Haftası" adı altında gösteriler düzenlenmesi çağrısında bulundu.

10- 2014 FIBA Kadınlar Dünya Basketbol Şampiyonası, Ankara ve İstanbul'da yapılacak maçlarla başlayacak.

- Şampiyonanın ilk gününde 4 grupta 8 karşılaşma oynanacak.

- B Grubu'nda yer alan Türkiye, Ankara Spor Salonu'nda Fransa ile karşı karşıya gelecek.

11- Spor Toto Süper Lig'de 4. haftaya Trabzonspor-Kasımpaşa, Beşiktaş-Eskişehirspor maçlarıyla devam edilecek.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim