• BIST 8883.07
  • Altın 2238.645
  • Dolar 32.3358
  • Euro 35.0932
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 16 °C

Türkiye-Ukrayna seyahatinde pasaporta gerek yok

Türkiye-Ukrayna seyahatinde pasaporta gerek yok
Türkiye ile Ukrayna arasındaki pasaportsuz seyahat dönemi bugün başladı.

Türkiye ve Ukrayna arasında ‘Vatandaşların Karşılıklı Seyahatlerine İlişkin Usullere Dair Anlaşma’, mart ayında imzalanmıştı. Ukrayna Bakanlar Kurulu'nun da onayından sonra tarih belirlenmişti.

RESMEN BAŞLADI

Her iki ülke arasında pasaportsuz seyahat bugün resmen başladı.

90 GÜNE KADAR VİZESİZ

Anlaşmaya göre, Ukrayna ve Türkiye vatandaşları pasaport kullanmadan yeni kimlik kartlarıyla iki ülke topraklarına giriş, çıkış ve transit geçiş yapabilecekler ve bu ülkelerde 180 gün için 90 güne kadar vizesiz kalabilecekler. 

Ukrayna hükümetinin resmi internet sitesinde yapılan açıklamada, söz konusu anlaşmanın ülkeler arasındaki ikili ilişkilerin geliştirilmesine ve sosyal, ekonomik, kültür, insani alanlardaki ilişkilerin yoğunlaştırılmasına yardımcı olacağı ifade edildi.

İLK KAFİLE GELDİ

Türkiye ile Ukrayna arasında iki ülke vatandaşlarının sadece kimlik kartıyla karşılıklı ziyaret yapmasına imkan tanıyan anlaşmanın imzalanmasının ardından, Türkiye'ye kimlik kartıyla giriş yapan Ukraynalı kafileyi taşıyan uçak Ankara Esenboğa Havalimanı'na indi. 

Pegasus'un PC1723 sayılı Kiev-Ankara uçağının inişinin ardından düzenlenen törende konuşan Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Andrii Sybiha, 14 Mart'ta imzalanan anlaşmanın bugün yürürlüğe girdiğini ve kimlik kartıyla Türkiye'ye seyahatin başlaması sebebiyle mutlu olduğunu vurguladı. 

Bu seferin tarihi bir nitelik taşıdığını ve iki ülke arasındaki stratejik ortaklığı ispatladığını belirten Sybiha, "Geçen sene Ukrayna'dan Türkiye'ye bir milyondan fazla turist geldi. Türkiye'den Ukrayna'ya ise 200 binden fazla turist gitti. Bu anlaşma vesilesiyle bu sene bu sayılarda yüzde 30 oranında artış bekliyoruz" dedi.

Bu olayın iki ülke arasındaki stratejik ortaklığın ispatı olduğunu ve bu seferle de stratejik ortaklığın gelişiminin test edilmiş olduğunu anlatan Sybiha, bu anlaşmanın iki ülke idaresi tarafından çok kısa süre içerisinde imzalandığını hatırlattı. 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim