• BIST 9079.97
  • Altın 2322.138
  • Dolar 32.3304
  • Euro 34.8834
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

Türkiye Sigorta Acenteleri Federasyonundan Dolandırıcılık Uyarısı

Türkiye Sigorta Acenteleri Federasyonundan Dolandırıcılık Uyarısı
Kısa adı TÜSAF olan Türkiye Sigorta Acente Federasyonu yönetim kurulu üyesi Selim Balıkçı, son günlerde artan "sigorta dolandırıcılığı" mesajları...

Kısa adı TÜSAF olan Türkiye Sigorta Acente Federasyonu yönetim kurulu üyesi Selim Balıkçı, son günlerde artan "sigorta dolandırıcılığı" mesajları konusunda vatandaşları uyardı.

Türkiye Sigorta Acente Federasyonu yönetim kurulu üyesi Selim Balıkçı sigorta dolandırıcılığı mesajları konusunda yaptığı yazılı açıklamada," Son günlerde gittikçe artan oranda sanal dolandırıcılık olaylarına tanık oluyoruz. Toplum olarak zor bir dönemden geçiyoruz. Siyasi, ekonomik bileşenler hızlı bir şekilde değişiyor ve içeride küçük bir değişim kelebek etkisiyle hayatlarımıza vuruyor. Birey olarak, üreten kimliğimiz siyasi ve ekonomik kıskaç içinde hızla küçültülürken tüketen kimliğimiz körükleniyor. Bu günlerde bankaların, iletişim ve bilişim şirketlerinin, alışveriş merkezlerinin mesaj bombardımanına tutulmuş haldeyiz. Telefonumuza her gün onlarca mail geliyor cazip fırsatları sunmak ve olmayan paralarımızı harcatmak üzere. Hayatımızın her anına davetsizce giren telefon çağrıları, mailler, mesajlar satın alma isteğini körükleyen bilinçsiz bir tüketim alışkanlığı yaratıyor. Bu durumu fırsata çevirmeye çalışan bir meslek türedi. Kullandığınız ürün karşılığı sözde kazandığınız avantajları hak etmek üzere geri dönmeniz gereken bir numara veriyorlar ya da telefonla kimlik ve kart bilgilerinize ulaşıp dolandırıyorlar. Üzülerek, sigorta sektörünün de bu dolandırıcılık şebekelerine malzeme olduğunu görüyoruz. Son günlerde hızla artan poliçenizden dolayı kazandığınız telefon ve 1000 Türk Lirası hediye çekini 3 gün içinde almazsanız iade olacaktır benzeri mesajlar gönderiliyor. Tüketici böyle bir hediyeye sahip olma mutluluğuyla verilen numarayı aradığında bütün bilgileri alınarak dolandırılıyor. Evde telefonunun gelmesini beklerken borçlu olduğuna dair belgeler geliyor postadan. Böyle bir dolandırıcılığın farkında olmanın en güvenilir yolu, poliçelerinizi acente kanalıyla yaptırmanızdır. İnternet veya banka üzerinden satın alınan poliçelerde hem kişisel bilgilerin istenmeyen kişilerin eline geçebilme ihtimali hem de böyle bir mesaj geldiğinde, kaynağını tanımadığınız poliçe tedarikçisiyle karıştırma ihtimaliniz vardır. Oysa tanıdığınız acente üzerinden poliçe satın aldığınızda böylesi durumlarda aklınızda şüphe olmaz, direk acentenizi arayarak doğruluğunu sorgulayabilirsiniz. Müşterilerimiz ve halkımızın sanal dolandırıcılık konusunda ve özellikle poliçe üzerinden yapılan dolandırıcılık işlemlerine karşı duyarlı olmalarını diliyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim