• BIST 9706.07
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C

Türkiye Saraybosna Kitap Fuarı’nda Onur Konuğu Ülke

Türkiye Saraybosna Kitap Fuarı’nda Onur Konuğu Ülke
Türkiye, bugün açılışı yapılacak ve 25 Nisan'a kadar sürecek Saraybosna Kitap Fuarı'na Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hazırlanan stantla...

Türkiye, bugün açılışı yapılacak ve 25 Nisan'a kadar sürecek Saraybosna Kitap Fuarı'na Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hazırlanan stantla onur konuğu ülke olarak katılıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Bakanlığın Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da İskenderiya Kültür ve Spor Merkezi'nde düzenlenen Saraybosna Kitap Fuarı'na daha önce 2004, 2013, 2014 ve 2015 yıllarında iştirak ettiği hatırlatılarak şöyle denildi:

"Bu yıl ülkemizin 160 metrekarelik bir ulusal stant ile onur konuğu ülke statüsünde katılım sağlayacağı söz konusu fuara aynı zamanda Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı da 20'şer metrekarelik stantlar ile Bakanlığımız koordinasyonunda fuarda yer alacaktır. Ulusal standımızda Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı, Yunus Emre Enstitüsü ve ülkemizden 9 yayıncıya yer verilerek, yayınlarının sergilenmesi sağlanacaktır."

Fuar süresince stantta Bakanlığın prestij eserleri ve TEDA kapsamında yayımlanmış eserler ile Türk yayın dünyasının seçkin eserlerinin sergileneceği vurgulanarak şöyle denildi:

"Ülkemizin tarihi ve turistik yerlerinin tanıtıldığı el kitapları ücretsiz olarak ziyaretçilere dağıtılacaktır. Türkçe eserlerin yabancı dillere çevrilmesini teşvik etmek amacıyla 2005 yılında başlatılan bu program kapsamında bugüne kadar Türkçe eserlerin 65 ülkede 59 farklı dilde yayımlanması için destek sağlanmıştır. Program kapsamında 10 yılda 2 bin 1 esere destek verilmiş, baskı öncesi destek verilen bu eserlerden bugüne kadar bin 567 tanesi yayımlanmıştır. Dünyanın farklı ülkelerinden 474 farklı yayınevine destek verdiğimiz bu eserler, 483 yazarımızın yapıtlarını içermektedir. Söz konusu program kapsamında Bosna Hersek'te bulunan yayınevlerinden gelen 88 başvuru desteklenmiş; başvurulan bu eserlerden bugüne kadar 49 adedi Boşnakça yayımlanarak, Bosnalı okurlarla buluşmuştur. Standımızda ayrıca ziyaretçilere Türk kahvesi ikramı yapılacak ve Yunus Emre Enstitüsü'nün katkılarıyla ebru sanatı uygulamalı olarak tanıtılacaktır. Bunun yanında ülkemizden fuara katılan ses sanatçılarımızın vereceği mini konser eşliğinde bugün saat 15.00'de Türkiye ulusal standının açılışı yapılacaktır. Söz konusu fuarda Başbakanlık Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü'nün katkılarıyla organize edilen Balkanlar'da Osmanlı kültürü, mimarisi ve tarihini ön plana çıkaracak ve Osmanlı Devleti'nin Balkanlar'daki izlerini yansıtacak, arşiv kaynaklarıyla desteklenmiş ve toplam 35 görselden oluşan "Balkanlar'da Osmanlı Medeniyeti" başlıklı serginin yanı sıra ülkemizden yazar ve akademisyenlerin katılımlarıyla panel, söyleşi vb. etkinliklerin Türkiye ulusal standı başta olmak üzere Saraybosna Yunus Emre Türk Kültür Merkezi, Gazi Hüsrev Bey Kütüphanesi ve Uluslararası Saraybosna Üniversitesi gibi mekanlarda düzenlenecektir."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim