• BIST 8970.5
  • Altın 2281.96
  • Dolar 32.3217
  • Euro 35.018
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 22 °C

Türkiye sallanıyor! Antalya, Isparta ve Burdur'da deprem

Türkiye sallanıyor! Antalya, Isparta ve Burdur'da deprem
Dün akşam saatlerinde Antalya, Isparta ve Burdur'da peş peşe meydana gelen deprem korku dolu anlar yaşanmasına sebeb oldu.

Kandilli Rasathanesi'nin verilerine göre akşam saatlerinde Antalya, Isparta ve Burdur'da ayrı ayrı deprem meydana geldi.

Antalya'nın Gazipaşa İlçesi ve çevresi, bu akşam Akdeniz açıklarında meydana gelen 4 büyüklüğündeki depremle sallandı.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) açıklamasına göre deprem, saat 16.06 sıralarında meydana geldi. Merkez üssü Doğu Akdeniz olan ve yerin 12.99 kilometre derinliğindeki deprem, Gazipaşa ve çevresinde hissedildi.

ISPARTA'DA DEPREM

Isparta'daki depremin merkez üssü ise Kadılar Köyü olarak açılandı. Kandilli Rasathanesi'nin verilerine göre saat 22. 43'de meydana gelen ve merkez üssü Isparta Kadılar olarak açıklanan deprem, Isparta, Burdur ve Antalya'ya da hissedildi. Depremde bazı kerpiç evlerin de yıkıldığı bildirildi.

BURDUR SARSILDI

AFAD Deprem Dairesi Başkanlığından alınan bilgiye göre merkez üssü Burdur Ağlasun İlçesi’nde saat 22.43’te 4.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Burdur, Antalya ve Isparta’da da hissedilen depremin yerin 7.6 kilometre derinliğinde meydana geldiği kaydedildi. Deprem merkez üssü olan Ağlasun İlçesi’nde şiddetli hissedildi. Bazı kerpiç evlerde hasar meydana geldi.

Deprem nedeniyle paniğe kapılan vatandaşlar evlerinden dışarı çıktı. Bazı vatandaşlar sarsıntı nedeniyle kriz geçirdi. Ağlasun Devlet Hastanesi’ne baygınlık geçiren 5 kişinin götürülerek tedaviye alındığı kaydedildi.

VALİ: CAN KAYBI YOK

Burdur Valisi Hasan Kürklü yaptığı açıklamada depremde can ve mal kaybı olmadığını belirterek, "Panikleyen vatandaşlar hastaneye müracaat etti. Sıkıntılı bir durum yok. Yardım ekipleri ve diğer birimler görev başında. Bölgede durum incelemesi yapıyorlar" dedi.

7 ARTÇI SARSINTI KAYDEDİLDİ

Burdur’da merkez üssü Ağlasun olan 4.8 büyüklüğündeki depremin ardından yarım saat içerisinde 7 artçı deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi’nden yapılan açıklamaya göre 22.43’teki depremin ardından Büyüklüğü 2.2 ile 3.1 olan 7 artçı deprem daha meydana geldi.

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim