• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şubesi Olağan Genel Kurulu

Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şubesi Olağan Genel Kurulu
Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şubesi Başkanı Hüseyin Şirin, 13 Mart 2016 tarihinde 9. Olağan genel kurul yapılacağını söyledi.

Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şubesi Başkanı Hüseyin Şirin, 13 Mart 2016 tarihinde 9. Olağan genel kurul yapılacağını söyledi.

Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şubesi Başkanı Hüseyin Şirin, dernek binasında yaptığı basın toplantısında ezici bir çoğunlukla yeni yönetimle yola devam edeceklerine inandıklarını söyledi. Genel Kurulun Genel Maden İşçileri Sendikası Salonunda yapılacağını ifade eden Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şubesi Başkanı Hüseyin Şirin şu ifadelere yer verdi:

"Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şubesi olarak 9. Olağan genel kurulumuzu 13 Mart 2016 tarihinde Genel Maden İşçileri Sendikasında icra edeceğiz. Dernek olarak yıllardır ilimizde engellere yönelik çok güzel çalışmalar yaptığı bir gerçektir. 2013 yılında bir genel kurul yaşadık. Bu genel kurulda bazı olumsuzluklar oldu. Salon tahsisi noktasında zamanın yetmemesi neticesinde genel kurulun seçim maddesini Zonguldak Belediyesi yemekhanesine almamız nedeniyle engelli arkadaşlarımız bu kata çıkarken bazı olumsuzluklar yaşadı. Fakat bu seçime yansımadı. Seçimde oy vermeme gibi engelle karşılaşmadık. Hatta 19 tekerlekli sandalyeli arkadaşımız yedi kat çıkarak gerekli olan seçme ve seçilme hakkını kullanarak oyunu kullandı. Bu seçimde en yakın rakibimize 85 oy fark atarak seçimi kazandık. Ama daha sonra karşımızda aday olan iki arkadaşımız seçimin iptali için yasal süreci başlattılar. Bu yasal süre üç yıldır devam ediyordu. Olağan genel kurulumuz üç yılda bir olduğu için tüzük gereği mart ayında yapılması neticesinde bu yasal sürecin sona ereceğine inanıyoruz" dedi.

"YAPTIKLARIMIZI KİMSE GÖZ ARDI EDEMEZ"

16 yılda Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şubesi yönetimiyle beraber yapılan çalışmaları hiç kimsenin göz arda etme hakkı olmadığını ifade eden Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şubesi Başkanı Hüseyin Şirin, "16 yılda Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şubesi yönetimiyle beraber yaptığı çalışmaları hiç kimsenin göz arda etme hakkı yok. Hele ki iftira ve yalanla bunları silmenin de imkanı yok. Son altı ayda derneğimizin yapmış olduğu Ankara Anıtkabir ziyareti yine üyelerimizle kaynaşma programları Ankara'da yapılan engellileri mitingine katıldık. Ayrıca ilimizde müftülük bünyesinde camilerimizle ilgili erişebilirlik noktasında çalışmalar için yapılan toplantılara katıldık. Biz dernek olarak hiçbir zaman Zonguldak'ta engellilere yönelik hiçbir faaliyetin arkasında gerisinde yer almayız. Çünkü bizim amacımız engellilerin sorunlarının çözümü noktasında bir şey yapmaktır. Bildiğiniz gibi dernek binamız İş kur binasındaydı. Erişim noktasında sıkıntılar yaşıyorduk. Yıllarca mücadele verdik. Şimdi mevcut yeri aldık ve tadilatını yaptık. Biz yönetim olarak inanıyoruz ki 13 Martta genel kurula gideceğiz. Üyelerimizin ezici bir çoğunlukla bu seçimde aynı yönetim kurulumuzla yolumuza devam edeceğiz" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim