• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

Türkiye - Rusya İlişkileri İstanbul Aydın Üniversitesi’nde Ele Alınıyor

Türkiye - Rusya İlişkileri İstanbul Aydın Üniversitesi’nde Ele Alınıyor
İstanbul Aydın Üniversitesi Ortadoğu ve Kafkasya Uygulamaları ve Araştırmaları Merkezi ile İstanbul Aydın Üniversitesi Türkiye Araştırmaları ve Uygulamaları...

İstanbul Aydın Üniversitesi Ortadoğu ve Kafkasya Uygulamaları ve Araştırmaları Merkezi ile İstanbul Aydın Üniversitesi Türkiye Araştırmaları ve Uygulamaları Merkezi işbirliğiyle düzenlenecek olan "Türkiye-Rusya İlişkileri "Vladimir Putin Rusyası Nereye Gidiyor?" Ulusal Sempozyumu" alanında uzman akademisyenleri bir araya getiriyor.

İstanbul Aydın Üniversitesi Florya Yerleşkesi'nde gerçekleşecek olan "Türkiye - Rusya İlişkileri "Vladimir Putin Rusyası Nereye Gidiyor?" Ulusal Sempozyumu" 10 Mart Perşembe günü 10.00 - 16.00 saatleri arasında düzenlenecek. İstanbul Aydın Üniversitesi Ortadoğu ve Kafkasya Uygulamaları ve Araştırmaları Merkezi ile İstanbul Aydın Üniversitesi Türkiye Araştırmaları ve Uygulamaları Merkezi işbirliğinde gerçekleştirilecek olan etkinlik, Türkiye - Rusya ilişkilerinin tarihini dikkate alarak, son dönem olaylarının araştırılması ve siyasi bakışın bilimsel temelini ortaya koymayı amaçlıyor.

Açılış konuşmalarını İAÜ Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Mustafa Aydın, İAÜ Rektörü Prof. Dr. Yadigâr İzmirli, İAÜ Uygulama ve Araştırma Merkezleri Genel Koordinatörü Prof. Dr. Yaşar Onay'ın, moderatörlüğünü İAÜ Ortadoğu ve Kafkasya Uygulama ve Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Kamil Veli Nerimanoğlu ve İAÜ Türkiye Araştırmaları ve Uygulamaları Merkezi Başkanı Öğr. Gör. Zeynep Banu Dalaman'ın yapacağı sempozyumun konuşmacıları; İAÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nadir Devlet, Kafkas Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hacali Necefoğlu, İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Eyüp Zengin, İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmet Biner, Karabük Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Asker, Avrasya İnisiyatif ve İş Birliği Derneği (AVİB) Genel Başkanı Dr. Tuğrul Veli, Star Gazetesi Köşe Yazarı, Tv Programcısı, Belgesel Yapımcısı Ardan Zentürk olacak.

Sempozyumda yer alacak konular ise; "Son Gelişmeler Işığında Rusya", "Rusya'nın Yeni Jeostratejisi ve Uluslararası Güvenlik", "Türkiye - Rusya Ekonomik İlişkileri (Durum Değerlendirmesi)", "Türkiye- Rusya İlişkilerinin Kültür ve Eğitim Boyutu", "Rusya'nın Enformasyon Savaşı: Yalanlar, Gerçekler, Tehditler (Uçak Krizi Sonrası)", "Hukuki Düzlemde Günümüz Türk- Rus İlişkileri" şeklinde sıralanacak.

Türkiye'nin gelişimine katkıda bulunmak, uluslararası alanda konumunun güçlenmesine destek olmak ve sorunlarına akademik dünyada çözümler üretebilmek amacıyla gerek Türkiye gerekse yurtdışında farklı uluslararası faaliyetler ve çalışmalar yürüten İstanbul Aydın Üniversitesi, gerçekleştireceği sempozyum ile iki devlet arasındaki ilişkilere, bilim dünyasına ve akademik camiaya fayda sağlamayı hedefliyor.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim