• BIST 8977
  • Altın 2296.158
  • Dolar 32.3236
  • Euro 35.0675
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Türkiye Roman Dernekleri Konfederasyonu’ndan düğün magandalarına tepki

Türkiye Roman Dernekleri Konfederasyonu’ndan düğün magandalarına tepki
Bursa'nın İnegöl ilçesinde bir hafta içerisinde iki farklı düğünde 2 Roman müzisyenin ağır şekilde yaralanmasına tepki gösteren Türkiye Roman Dernekleri...

Bursa'nın İnegöl ilçesinde bir hafta içerisinde iki farklı düğünde 2 Roman müzisyenin ağır şekilde yaralanmasına tepki gösteren Türkiye Roman Dernekleri Konfederasyonu Başkanı Ahmet Çokyaşar, "Kınamanın ötesinde çok üzüntülüyüz devlet mutlaka bu tür mahallelerde kültür merkezlerini yapıp sokak düğünlerinin kültür merkezlerinde yapılmasını sağlamalı" dedi.

Bursa'nın İnegöl ilçesinde bir hafta içerisinde 2 ayrı sokak düğününde magandalar tarafından ateşlenen silahtan çıkan saçmalarla 2 ayrı Roman müzisyenin ağır şekilde yaralanması Türkiye Roman Dernekleri Konfederasyonunu harekete geçirdi. Yaşanan üzücü olayı kınayan Konfederasyon Başkanı Ahmet Çokyaşar, yaşanan olayların münferit olsa da öne çıkan ve son derece üzücü olaylar olduğunu kaydetti.

İHA muhabirine konuşan Çokyaşar, "Bu olaylar ilk defa olmuyor, Bursa'da bundan bir yıl önce de Bursa Roman Derneği Başkanı Efkan Özçimen kardeşimiz de bir sokak düğününde vurulup hayatını kaybetti. Bu konu bizim için kanayan bir yara, çok ciddi manada bir sıkıntı söz konusu, devletin mutlaka bu tür mahallelerde kültür merkezlerini açıp sokak düğünlerini bu mekanlarda ücretsiz olarak yapılmasını sağlaması gerekiyor" dedi.

Çokyaşar sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Sokak düğünlerine o mahalledeki farklı insanlar da gelebilir. Bu tür düğünler provokasyon amaçlı da kullanılabilir. Devlet bir an önce bu tür bölgelerde Roman vatandaşların da düğün yapabilmesi için kültür merkezleri açmalı. Kültür merkezlerinde oluşturulan güvenlik zinciri sayesinde ateşli silahlar bu merkeze alınmamalı ve böylece yaşanmış bu olayların biran önce önüne geçilmeli. Vatandaşlar bu merkezlerde ücretsiz olarak düğün yapabilmeli. Roman müzisyenlerin maalesef hayat garantileri yok. Bu tür olaylar Roman düğünlerinde de, farklı düğünlerde de olabiliyor. Müzisyen arkadaşların can güvenliğinden onları oraya getiren düğün sahipleri birinci derecede sorumludur. Devlet tarafından tedbir alınmalı sigortasız müzisyen ve sanatçı çalıştırılmasına izin verilmemelidir"

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim