• BIST 9792.13
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 24 °C

Türkiye Ralli Kros Şampiyonası Kaynaşlı’da Yapılacak

Türkiye Ralli Kros Şampiyonası Kaynaşlı’da Yapılacak
Türkiye Ralli Kros Şampiyonası 13-14 Ağustos'ta Kaynaşlı ilçesinde yapılacak.

Türkiye Ralli Kros Şampiyonası 13-14 Ağustos'ta Kaynaşlı ilçesinde yapılacak. Pist için çalışmalar başladı.

Kaynaşlı ilçesinde 13-14 Ağustos 2016 tarihinde gerçekleştirilecek olar Türkiye Ralli kros Şampiyonası için Darıyeri Hasanbey Köyü Şirinevler Mahallesi mevkiinde bin 430 metre uzunluğunda ki pist için arazide çalışmalar başladı.

Kaynaşlı Kaymakamı Şenol Koca, Kaynaşlı Belediye Başkanı Erol Bayraktar, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) Eskişehir Otomobil Sporları Başkanı Nevzat Aslan ve yönetim kurulu üyesi çalışma başlayan alanda incelemelerde bulundu.

40 BİN KİŞİ BEKLİYORUZ

Kaynaşlı Kaymakamı Şenol Koca, Kaynaşlı'nın hem doğa hem de motor sporlarında Türkiye ve Avrupa'da 2016 yılında damgasını vuracağını belirterek "Önceki yıllarda yaptığımız etkinliklerin faydasını herkes gördü. 13-14 Ağustos tarihlerinde Ralli Kros Şampiyonası yapılacak. Bununla alakalı olarak bin 430 metre uzunluğundaki pistin çalışmalarına başladık. Bu pis Kaynaşlı'nın tanıtımını tam manası ile yapılmasını vesile olacak. 2016 yılında sporcu, hakem ve organizasyon ekibi 3 bin kişi, izleyici olarak da 40 bin kişi gelecek. Bu bizim için büyük bir iş. 2015 yılında Valimizin talimatlarımızla başladığımız 250 yatak kapasitesi ek çalışmalarla daha da artacak. Şuanda iki tane otelin kararı alındı üçüncüsünün kararı Mart ayında olacak" dedi.

BOLU DAĞI ESKİ CANLILIĞINI KAZANACAK

Kaynaşlı Belediye Başkanı Bayraktar, ilçede ikinci pistin startını verdiklerini belirterek "İnşallah bu hem ilçemizin hem de ilimizin hem de ülkemizin tanıtımına aynı motorkrosta olduğu gibi değer katacağına inanıyoruz. Geçen sene ki istatistik verilere göre günde Bolu Dağı'ndan 6 bin araç geçiyordu. Geçen hafta baktığımızda hafta sonları 12 bin araca çıktığını gördük. Buda bize şunu gösteriyor Bolu dağı eski canlılığını kazanacak. Bu da motor krosun, rallinin, doğa sporlarının ilçemize ne katkısı var sorusuna en güzel cevap olacaktır" dedi.

Bayraktar pistin bu ay sonunda hazır hale geleceğini söyledi.

Eskişehir Otomobil Sporları Başkanı Nevzat Aslan ise "Pis çalışması için buruya geldik. Kaynaşlı'da belediye başkanımız ve kaymakamımızın büyük desteği var. Bizde bu desteğe karşılıksız kalmama adına yapılacak olan şampiyonaların bir ayağını Düzce'de yapma kararı aldık. 13 Ağustos da buruya bölge halkını bekliyoruz. Biz Kaynaşlı'ya bir adım atıyoruz onlar bize 5 adım atıyor. Bu nedenle teşekkür ediyorum" diye konuştu.

İLERİ SÜRÜŞ TEKNİKLERİ EĞİTİMLERİ VERİLECEK

Yapılacak olan pist alanında sporcu ve seyircilerin ihtiyaç duyduğu padok, lavabo, duş alanları olacak. Bu pistin tamamlanması ile birlikte Kaynaşlı ilçesinde otomobil rallisine ek olarak TOSFED ve özel firmalar tarafından Kaynaşlı'da ileri sürüş teknikleri eğitimi de verilecek.

10 YARIŞ YAPILACAK

Kaynaşlı Doğa ve motor Sporları merkezinde 2016 yılında 1 uluslararası 9 ulusal olmak üzere toplam 10 yarış gerçekleştirilecek. Bunun yanı sıra bisiklet festivali gerçekleştirilecek.

Türkiye Ralli Kros Şampiyonası Kaynaşlı’da Yapılacak

Türkiye Ralli Kros Şampiyonası Kaynaşlı’da Yapılacak

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim