• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 26 °C

Türkiye Petrolleri İşçileri İş Bırakma Eylemi Yaptı

Türkiye Petrolleri İşçileri İş Bırakma Eylemi Yaptı
Petrol-İş Sendikası'na üye Türkiye Petrolleri işçileri, iki saatlik iş bırakma eylemi yaptı.

Petrol-İş Sendikası'na üye Türkiye Petrolleri işçileri, iki saatlik iş bırakma eylemi yaptı.

Hizmet alımları, taşeronlaştırma sistemi ve bütünsel dönüşüm programına karşı işçiler iki saat iş bırakma eylemi yaptı. Türkiye Petrolleri Bölge Müdürlüğü'nde gerçekleşen eyleme Petrol-İş Sendikası Başkanı Ali Tırpan ve işçiler katıldı.

Bölge Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapan Petrol-İş Sendikası Başkanı Ali Tırpan, "60 yılı aşkın bir süredir ülkemiz ekonomisine büyük bir değer katan ulusal kamu kuruluşumuz Türkiye Petrolleri'nde uygulanan yanlış politikalar ve istihdama yönelik tasarruflar, çalışma barışını tehdit etmektedir. Biz işçilerin sabır eşiği artık aşılmıştır. Bugüne kadar takındığımız sağduyulu tavır ve yaşadığımız sorunlarla ilgili yaptığımız uyarılar kurum yönetimi tarafından dikkate alınmamıştır.

Türkiye Petrolleri yönetimini, bu tavrını değiştirmesi ve sorunların çözümü noktasında adım atması için son kez uyarıyoruz. İki yıl önce gündeme getirilen "Bütünsel Dönüşüm Programı" ile Türkiye Petrolleri'nin parçalanması, istihdamın güvencesizleştirilmesi ve hizmet alımlarının yaygınlaştırılması hedeflenmiştir. Geçen süre boyunca, bu yönde uygulamalara gidilmiş ve ne yazık ki, tespitlerimiz doğru çıkmıştır.Türkiye Petrolleri, kamu yararı doğrultusunda faaliyet gösteren bir kamu kuruluşu olmaktan çıkarılmakta, verimliliğe odaklı, istihdamı esnek ve güvencesizleştirilmiş bir şirket haline getirilmek istenmektedir. Bu süreçte hizmet alımları artmakta, taşeronlaşma yaygınlaşmaktadır. Güvenceli ve kadrolu kamu istihdam politikalarına son verilmekte, özel şirketlerin insan kaynakları uygulamaları benimsenmektedir" dedi.

Ali Tırpan açıklamasının devamında, "Türkiye Petrolleri, özelleştirilmeden özel şirket gibi yönetilmeye başlanmıştır. Kurum yönetimi bu anlayışı derhal terk etmeli, istihdamda yaşanan sorunlar ve Petrol-İş üyelerinin yaşadığı sıkıntıların çözülmesi için sesimize kulak vermelidir. Ancak son dönemde petrol fiyatlarının düşmesi bahane edilerek küçülmeye gidilmekte ve hizmet alımlarına hız verilmektedir. Sektörde yaşanan fiyat krizi, kurum yönetimi tarafından fırsata çevrilmekte ve "Bütünsel Dönüşüm Programı" uygulamaları derinleştirilmektedir. Oysa Türkiye Petrolleri'nin kamusal niteliği, özel bir şirketten farklı davranmasını gerektirmektedir. Ülke çıkarı ve kamu yararı doğrultusunda petrol sektöründe faaliyetlerde süreklilik sağlanmalı ve üretim sürmelidir. Kamuda istihdamın güvenceli, kadrolu ve sürekli olması ilkesinden vazgeçilemez. Yarattığı katma değer ile ülkemizin göz bebeği olan Türkiye Petrolleri, dayatmalarla yönetilecek bir kurum değildir. Çalışma koşulları ve biçimi, imzalanan toplu sözleşme hükümleriyle belirlenmektedir. Bu hükümlerin ihlal edilmesi asla kabul edilemez" ifadelerini kullandı.

Türkiye Petrolleri İşçileri İş Bırakma Eylemi Yaptı

Türkiye Petrolleri İşçileri İş Bırakma Eylemi Yaptı

Türkiye Petrolleri İşçileri İş Bırakma Eylemi Yaptı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim