• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 26 °C

Türkiye namağlup dünya şampiyonluğuna koşuyor

Türkiye namağlup dünya şampiyonluğuna koşuyor
Türkiye Milli Buz Hokeyi Takımı, namağlup dünya şampiyonluğuna koşuyor.

Türkiye Milli Buz Hokeyi Takımı, namağlup dünya şampiyonluğuna koşuyor. Türkiye Milli Buz Hokeyi Takımı İstanbul Silivrikapı Buz Pisti'nde gerçekleşen Dünya Şampiyonası'nda Hong Kong'u 5-1 yenerek 4'te 4 yaptı.

Ay yıldızlı ekip 6 Nisan'da son maçında Güney Afrika'yla oynayaak ve normal maç süresi içinde yenilmezse dünya şampiyonu olacak.

Buz Hokeyi Dünya Şampiyonası (Div. III) İstanbul Silivrikapı Buz Pisti'nde devam ediyor. Türkiye Milli Buz Hokeyi Takımı 4. maçında bugün Hong Kong'u da 5-1 yenerek 4'te 4 yaptı ve şampiyonluğun en güçlü adayı oldu. 6 Nisan'da yapılacak olan final maçında Güney Afrika ile piste çıkacak milliler maçın normal süresinde yenilmez ve maç berabere olduğu için uzatmalara giderde uzatmada yenilse dahi dünya Şampiyonu olacak.

Türkiye, İstanbul Silivrikapı Buz Pisti'nde düzenlenen Dünya Buz Hokeyi Şampiyonası'nda ilk 4 maçını kazanarak namağlum dünya şampiyonluğuna gidiyor. İlk maçında Gürcistan'ı 5-4, ikinci maçında Lüksemburg'u 10-2, üçüncü maçında Bosna Hersek'i 8-2 yenen Türkiye Milli Buz Hokeyi Takımı, bugün oynanan ve zorlu geçen dördüncü maçında da Hong Kong'u 5-1 yenerek 4'te 4 yaptı.

Milliler, Dünya Şampiyonası'ndaki dördüncü maçında Hong Kong ile karşılaştı. Maçın başlamasından 16 saniye sonra kalesinde gördüğü gol sonrası 1-0 geriye düşen milliler, Emrah Özmen'in bulduğu 2 gol ile ilk periyodu 2-1 önde kapattı. İkinci periyotta kalesini gole kapayan Türkiye, Andy Koçoğlu ve Hakan Berk Salt'ın golleriyle skoru 4-1'e getirdi. Tribün desteğinin güçlü olduğu maçın son periyodunda üstünlüğü kaybetmeyen milliler Yavuz Karakoç'un golüyle farkı 4'e çıkartarak karşılaşmadan 5-1'lik skorla galip ayrıldı.

Bu skorla grup liderliğini sürdüren milliler, 6 Nisan'da Güney Afrika ile final maçına çıkacak. Buz Hokeyi'nde 3 periyot içerisinde alınan galibiyet galip gelen takıma 3 puan, uzatmalarda alınan galibiyet 2 puan kazandırıyor. Bu akşam oynanacak olan Güney Afrika-Bosna Hersek maçında Güney Afrika kazanacak olursa Türkiye'nin Güney Afrika'ya 3 periyot içinde yenilmemesi gerekiyor. Bu sebeple 4 maç sonunda 12 puanı olan Milliler Güney Afrika'ya uzatmalarda yenilse dahi Buz Hokeyi 3. klasmanda Dünya Şampiyonu olacak.

Buz Hokeyi Dünya Şampiyonası (3.KLS) Puan Durumu:

1. Türkiye Maç sayısı 4 Puanı 12

2. Gürcistan Maç Sayısı 3 Puanı 6

3. Güney Afrika Maç Sayısı 3 Puanı 6

4. Lüksemburg Maç Sayısı 3 Puanı 3

5. Bosna Hersek Maç Sayısı 3 Puanı 3

6. Hong Kong Maç sayısı 4 Puanı 0

Türkiye Buz Hokeyi Milli Takımı, Dünya Şampiyonu'nu belirleyecek olan son maçını 6 Nisan 2016 Çarşamba günü saat 13.00'te Güney Afrika'yla oynayacak. İstanbul Silivrikapı Buz Pisti'nde oynanacak maçı isteyen herkes ücret ödemeden izleyebiliyor.

Kalan Maçlar:

6 Nisan 2016 Çarşamba

13.00 Güney Afrika - Türkiye

16.30 Hong Kong - Gürcistan

20.00 Lüksemburg - Bosna Hersek

Cihan

Türkiye namağlup dünya şampiyonluğuna koşuyor

Türkiye namağlup dünya şampiyonluğuna koşuyor

Türkiye namağlup dünya şampiyonluğuna koşuyor

Türkiye namağlup dünya şampiyonluğuna koşuyor

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim