• BIST 9524.59
  • Altın 2495.87
  • Dolar 32.5928
  • Euro 34.7115
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 17 °C

Türkiye Minik Taha’nın Yardım Çığlığına Kayıtsız Kalmadı

Türkiye Minik Taha’nın Yardım Çığlığına Kayıtsız Kalmadı
Antalya'da yaşayan Gültekin-Necla Gümüştekin çiftinin, nörolojik epilepsi hastası olarak dünyaya gelen 2 yaşındaki Taha bebeklerine yaptığı yardım...

Antalya'da yaşayan Gültekin-Necla Gümüştekin çiftinin, nörolojik epilepsi hastası olarak dünyaya gelen 2 yaşındaki Taha bebeklerine yaptığı yardım çağrısına, Türkiye'nin dört bir tarafından yardım yağdı. 5 makineye bağlı şekilde 14 ilaç kullanan minik Taha'nın sağlığına kavuşabilmesi için önce epilepsi ardından beyin ameliyatı olması gerekiyor.

Antalya'nın Manavgat ilçesinde yaşayan 37 yaşındaki Gültekin-Necla Gümüştekin (37) çiftinin ilk bebekleri 2 yaşındaki Taha Gümüştekin, anne karnında kordona dolaşması sonucu, nörolojik epilepsi hastası olarak sezaryenle dünyaya geldi. Minik Taha'nın, anne karnında kordona dolanması ve ardından kordonun beyin üzerindeki kemiği çökertmesi nedeniyle kısa süreli oksijensiz kaldığı ve yutkunma refleksini kaybettiği belirlendi.

14 İLAÇLA YAŞAMA TUTUNMAYA ÇALIŞIYOR

Hastalığı nedeniyle beynin iki bölümünde çukurluk bulunan ve sadece parmaklarını oynatabilen minik Taha, beslenmesini midesindeki hortumdan, solunumunu ise solunum makinesine bağlı Trakeostomi (cerrahi yollarla soluk borusuna giden bir delik açılması) yöntemi ile sağlıyor. 5 makineye bağlı şekilde kullandığı 14 ilaçla yaşama tutunmaya çalışan minik Taha'nın ailesi çocuklarını tedavisi için ilçeden Antalya merkezde kiralık eve taşındı.

BEBEĞİ İÇİN NİŞAN YÜZÜĞÜNÜ SATTI

Anne Necla Gümüştekin, çocuğunun tedavisi için işini bırakmak zorunda kalırken, Antalya'ya gelince işsiz kalan baba Gültekin Gümüştekin, önce arabasını, ardından da evlilik yüzüğünü satmak zorunda kaldı. Aile, bir taraftan çocuklarının iyi şartlarda tedavisini sağlamaya çalışırken diğer taraftan epilepsi ameliyatı için uygun hastane araştırması yapıyor.

5 ADET CİHAZA BAĞLI YAŞIYOR

Beslenme, solunum ve kalp olmak üzere 5 adet cihaz kullanan minik Taha'nın vücudu 14 ilacın etkisi altında. Haftada iki kez Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne kontrole götürülen Taha bebeğin öncelikle epilepsi ameliyatı olması gerekiyor. Bugüne kadar 2 ameliyat geçiren Taha'nın epilepsi tedavisinin ardından nörolojik bir ameliyatla sağlığına kavuşabileceği belirtildi.

HAMİLELİĞİNİN 8'İNCİ AYINDA ÖĞRENDİ

Ekonomik olarak zorluk çeken aile, Taha için verilen bakıcı parası ile geçimini sağlarken, çocuklarının epilepsi ameliyatı için kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor. Çocuğunun başından biran olsun ayrılamayan anne Necla Gümüştekin, hamileliğinin 8'inci ayında sorunların başladığını ve doktorların sorunu tespit edemediğini savundu.

TÜRKİYE KAYITSIZ KALMADI

Minik Taha'nın sağlığına kavuşmasına için Gültekin-Necla Gümüştekin çiftinin, yaptığı yardım çağrılarına Türkiye kayıtsız kalmadı. Minik Taha'ya başta İstanbul, Bursa ve Amasya olmak üzere birçok ilden hayırseverler aracılığıyla çeşitli konularda yardım yağdı. Yardım için arayanların telefonlarını açtıklarında çok duygusal anlar yaşadıklarını aktaran Gültekin-Necla Gümüştekin çifti, yardımda bulunan vatandaşlara teşekkürlerini iletti.

AMELİYAT İÇİN TIP DÜNYASININ DESTEĞİ ŞART

Gültekin-Necla Gümüştekin çifti, 5 makineye bağlı şekilde 14 ilaç kullanan minik Taha'nın sağlığına kavuşabilmesi için önce epilepsi ardından beyin ameliyatı olması gerektiğini söyledi. Ameliyat için Tıp dünyasından da destek beklediklerini aktaran çift, "Şuana kadar yapılan yardımlar için çok teşekkür ediyoruz. Bizi çok mutlu ettiler. Bebeğimizin sağlığına kavuşabilmesi için bu konuda uzman doktorlardan da destek bekliyoruz. Amacımız Taha'nın sesini duyurmaktı. Dört gözle bu alanda uzman doktorların aramasını bekliyoruz" diye konuştular.

Türkiye Minik Taha’nın Yardım Çığlığına Kayıtsız Kalmadı

Türkiye Minik Taha’nın Yardım Çığlığına Kayıtsız Kalmadı

Türkiye Minik Taha’nın Yardım Çığlığına Kayıtsız Kalmadı

Türkiye Minik Taha’nın Yardım Çığlığına Kayıtsız Kalmadı

Türkiye Minik Taha’nın Yardım Çığlığına Kayıtsız Kalmadı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim