• BIST 9524.59
  • Altın 2488.984
  • Dolar 32.5147
  • Euro 34.7091
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 18 °C

Türkiye Liseler Arası Oryantirik Şampiyonası Malatya’da Yapıldı

Türkiye Liseler Arası Oryantirik Şampiyonası Malatya’da Yapıldı
Verilen haritalarla sporcuların sarp arazilerde hem yön bulma, hem de dayanıklılığını arttıran Oryantirik branşının en önemli organizasyonu olan Liseler...

Türkiye Liseler Arası Oryantirik Şampiyonası Malatya'da Yapıldı.

Verilen haritalarla sporcuların sarp arazilerde hem yön bulma, hem de dayanıklılığını arttıran Oryantirik branşının en önemli organizasyonu olan Liseler arası şampiyona Malatya'da yapıldı.

22 ilde 44 takımın katıldığı Oryantirik koşuları Orduzu Pınarbaşı Tabiat Parkında gerçekleştirildi.

Şampiyonayla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan İnönü Üniversitesi BESYO Öğretim Görevlisi Yar. Doç Mehmet Güllü, Malatya'nın coğrafi konumu nedeniyle bu branşa çok yakın olmamasına rağmen, kısa sürede öğrenilmesi noktasında büyük aşama kat ettiğini söyledi.

-"MALATYA ORYANTİRİKİ YENİ YENİ ÖĞRENİYOR"

Koşuların yapıldığı Tabi Parkı'nın bu spora çok elverişli olduğunu kaydeden Güllü, "öncelikle oryantiriği tarif edeyim size. Oryantinik doğada harita yardımıyla hedefli yön bulunması. Çocuklarımız yaklaşık 20- 25 dakika doğada bilmedikleri bir arazide, haritayla çeşitli hedefleri aşıp o hedeflere varmak için uğraşıyorlar. Gördüğünüz gibi en sonda bitişe geliyorlar ve birlikte parkuru bitirmiş oluyorlar. Bu spor Malatya'mızda 4 yıldır yapıyoruz. şu anda Türkiye'de çok yaygın bir şekilde arttı ve 22 ilden yaklaşık 44 tane takımımız katıldı. 80 yakın ferdi sporcumuz yarışmada yer alıyor. Toplam 230 sporcumuz yarışıyor. Şuan liselerin her ilden il birincileri geldi buraya. Bu şekilde başlattık. Bir gün süren bir yarışmamız olacak. Şuan halen devam ediyoruz. Saat 4" e kadar sürmüş olacak. Konumumuz itibariyle bu branşa yakın bir il değiliz. Malatya yeni yeni öğreniyor ama güzel keyifli bir spor branşı" dedi.

-"TAKIM SIRALAMASINDA İLK 4" E GİRMEK ÖNEMLİ"

Şampiyonaya Sivas'tan katılan Gizem Çoban ise, "Elimizde bir harita oluyor. Böyle güzel bir arazimiz oluyor. Birazda belli hedefler oluyor. Mesela bu sene kızlar için 14, erkekler için 18 hedef vardı. Haritada böyle hedefler oluyor. Böyle biz sırayla bu hedeflere gidiyoruz. Oyunumuzu bitirip, ona göre sıralamaya giriyoruz. Yani önemli olan takım. Şöyle oluyor; bir takımdaki insanların ortalaması alınıyor. Takım sıralamasında ilk 4" e girmek önemli" diye konuştu.

Türkiye Liseler Arası Oryantirik Şampiyonası Malatya’da Yapıldı

Türkiye Liseler Arası Oryantirik Şampiyonası Malatya’da Yapıldı

Türkiye Liseler Arası Oryantirik Şampiyonası Malatya’da Yapıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim