• BIST 9151.98
  • Altın 2324.488
  • Dolar 32.3582
  • Euro 34.9376
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Türkiye Kupası’nda Dev Final

Türkiye Kupası’nda Dev Final
FIAT'ın sponsorluğunda Bursa'da gerçekleştirilen ve 31'incisi düzenlenen Erkekler Türkiye Kupası, yarın TOFAŞ Spor Salonu'nda oynanacak final maçı sonunda...

FIAT'ın sponsorluğunda Bursa'da gerçekleştirilen ve 31'incisi düzenlenen Erkekler Türkiye Kupası, yarın TOFAŞ Spor Salonu'nda oynanacak final maçı sonunda sahibini buluyor. Final öncesi her iki takımın başantrenörleri ve takım kaptanları iddialı açıklamalarda bulundu.

Spor Toto Basketbol Ligi'nin 15 haftalık ilk devresi sonunda, lig sıralamasının ilk 8 basamağında yer alma başarısı gösteren Anadolu Efes, Banvit, Darüşşafaka Doğuş, Demir İnşaat Büyükçekmece, Fenerbahçe, Galatasaray Odeabank, Pınar Karşıyaka ve Trabzonspor Medical Park'ın en iyi olma mücadelesi verdiği FIAT Türkiye Kupası'nda yarı finale yükselen Banvit, Darüşşafaka Doğuş, Fenerbahçe ve Pınar Karşıyaka takımları arasında oynanan yarı final mücadeleleri sonunda Fenerbahçe ve Darüşşafaka Doğuş finalde yer almaya hak kazandı.

Türkiye Basketbol Federasyonu CEO'su Hidayet Türkoğlu, BSL Direktörü Samer Şenbayrak, FIAT İş Birimi Direktörü Altan Aytaç ve FIAT Türkiye Kupası Finali'nde boy gösterecek Fenerbahçe'den Başantrenör Zeliko Obradovic ve Melih Mahmutoğlu, Darüşşafaka Doğuş'dan da Başantrenör Oktay Mahmuti ve Ender Arslan, final maçı öncesi Tofaş Spor Salonu'nda basın mensuplarının karşısına geçti.

OBRADOVIC: "İKİ GÜÇLÜ TAKIMIN MAÇI OLACAK"

Türkiye Kupası'nın kendileri için her zaman özel olduğunu ifade eden Fenerbahçe Başantrnenörü Zeliko Obradovic, "Çok duygusal maçlar oynanıyor. Maçın sonlarında belli oluyor sonuçlar. İki güçlü takımın maçı olacak. Bu da taraftarlarımız için çok iyi olacak" dedi.

Takım kaptanı Melih Mahmutoğlu ise, "Biz de çok mutluyuz. Buraya Türkiye Kupası'nı almak için geldik. Darüşşafaka Doğuş'a başarılar diliyorum. Sezona başlarken kupa hedefleri ile başladık. İnşallah bu kupa bizim başlangıcımız olur" diye konuştu.

MAHMUTİ: "EN İYİ ŞEKİLDE OYNAMAYA ÇALIŞACAĞIZ"

Darüşşafaka Doğuş Başantrneörü Oktay Mahmuti de, "Keyifli 4 günü değerlendirmek istiyorum. Her şeyin çok keyifli yürüdüğü bir organizasyonda finale geldik. Finalde herkes yer alabilirdi. Birçok maç son çeyrek ve son dakikalarda neticelendi. Bu kupanın güzel tarafı. Fenerbahçe ile finale kaldık. En iyi şekilde hazırlanıp, aynı inançla sahaya çıkacağız ve en iyi şekilde oynamaya çalışacağız. Maçın içerisinde oyunun ritmi değişiyor. Rakibimizi analiz ediyoruz. Nasıl bir maç olacağını şimdiden söylemek kolay bir şey değil" açıklamalarında bulundu.

ARSLAN: "AVRUPA'NIN EN FORMDA TAKIMINA KARŞI OYNAYACAĞIZ"

Finalde çok zorlu bir rakiplerinin olduğunu ifade eden Ender Arslan ise, "Belki de Avrupa'nın en formda takımına karşı oynayacağız. Biz de finale geldik. Varımızı yoğumuzu ortaya koyup kazanmak istiyoruz. Kazanırsak eğer kulüp tarihinin ilk Türkiye Kupası olacak. Bu da bize tarihe geçme fırsatını sunacak. Her şeyin sonunda iş sahada bitiyor. Daha fazla isteyen bu tarz finallerde başarılı oluyor" şeklinde konuştu.

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) CEO'su Hidayet Türkoğlu da toplantıda yaptığı açıklamada, "İki takımada başarılar diliyorum. İnşallah güzel, bol heyecanlı bir maç izleriz. Bu iki değerli kulübümüzü taraftarlar inşallah yalnız bırakmazlar. Biz sporcu olarak bunu yaşarız. Seyirci faktörü takımlarda olumlu şekilde etkilemiştir. Bursa halkı inşallah iki takımımızı yalnız bırakmazlar" dedi.

Açıklamaların ardından başantrenörler ve takım kaptanları Türkiye Kupası ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Türkiye Kupası’nda Dev Final

Türkiye Kupası’nda Dev Final

Türkiye Kupası’nda Dev Final

Türkiye Kupası’nda Dev Final

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim