• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C

Türkiye Kent Konseyleri Yenimahalle’de Buluştu

Türkiye Kent Konseyleri Yenimahalle’de Buluştu
Türkiye Kent Konseyleri Platformu 17'nci Genel Kurul Toplantısı Yenimahalle Belediyesi'nin ev sahipliğinde yapıldı.

Türkiye Kent Konseyleri Platformu 17'nci Genel Kurul Toplantısı Yenimahalle Belediyesi'nin ev sahipliğinde yapıldı.

Genel kurula Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Yenimahalle Kaymakamı Mustafa Dündar, Yenimahalle Belediye Başkan Vekili Mehmet Kartal, Başkan Yardımcısı Yaşar Neslihanoğlu, Platform Dönem Başkanı Nurhan Özcan, Yenimahalle Kent Konseyi Başkanı Atila Çınar, muhtarlar ve 100'e yakın kent konseyi başkanı katıldı.

"KENT KONSEYLERİ ŞEHİRLERİN CAN DAMARIDIR"

Ev sahibi Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "Elbette tüm belediyelerde o kentleri daha iyi yönetebilmek adına Meclis üyeleri, belediye bürokratları bulunmaktadır. Ancak yine de tüm bu unsurların yaptığı iş ve hizmetler o şehrin tüm ihtiyaçlarına cevap verme veya o şehirde yaşayan her kesimin ihtiyacını karşılama noktasında yeterli olmayabiliyor. İşte burada devreye sivil toplum örgütleri ve kent konseyleri giriyor" dedi.

Kent Konseylerinin, kentin yaşanabilir hale gelmesi ve yaşam kalitesinin arttırılması için çok önemli görevleri olduğunu hatırlatan Yaşar, "Kent yaşamına koyduğu katkılar nedeniyle, kent konseylerini çok önemsiyorum ve gelişmesi noktasında elimizden gelen gayreti göstermemiz gerektiğine inanıyorum. Ancak henüz gerek belediyeler açısından gerekse vatandaşlarımızdaki duyarlılık açısından gerekli düzeye eriştiğimizi söylemek zor. Çünkü Türkiye'deki belediyelerin yüzde 10'u kent konseylerini kurmuş durumda. Yani belediyelerimizin yüzde 90'ı yasalarla belirlenmesine rağmen görevi ihmal ediyorlar" diye konuştu.

Kent konseylerinin aktif olması bünyesinde, kadınları, gençleri, çocukları ve engellilerin çalışması gerektiğinin de altını çizen Yaşar "Çünkü içinde yaşadığımız şehirler hızla büyüyen, dolayısıyla problemleri de hızla artan şehirlerdir. Böyle bir durumda kent halkının bir bütün olması, herkesin kendi bilgisini, kendi tecrübesini bu kente katması, dolayısıyla sorunları birlikte çözmesi gerekiyor" dedi.

Alanya Kent Konseyi ve Türkiye Kent Konseyleri Platform Dönem Başkanı Nurhan Özcan desteklerinden dolayı Başkan Yaşar'a plaket verdi.

"YENİMAHALLE ÇOK ŞANSLI"

Türkiye'de kent konseylerinin kurulma oranının çok düşük olmasından üzüntü duyduğunu belirten Yenimahalle Kaymakamı Mustafa Dündar da kent konseylerinin kurulması kadar işlevsel olmalarının da çok önemli olduğunu vurguladı. Yasa gereği kurulmuş fakat hiçbir işlevselliği olmayan kent konseyleri olduğunu anlatan Dündar, "Kent konseylerinin arkasında maddi ve manevi destek olacak bir yerel yönetim yoksa başarılı olmaları mümkün değildir. Bu konuda Yenimahalle çok şanslı. Çünkü Yenimahalle Belediyemiz bu konuda çok büyük bir destek sağlıyor. Belediye Başkanımıza tüm vatandaşlarımız adına teşekkür ediyorum" dedi.

"ELİMİZDEN GELENİN EN İYİSİNİ YAPACAĞIZ"

Toplantıda Divan Kurulu ve sonuç bildirge komisyonlarının oluşturulmasının ardından Yenimahalle Kent Konseyi'nin Yenimahalle Beceri İş ve Yaşam Enstitüsü (BİYEN) Projesi, katılımcılara bir sunumla tanıtıldı. Tüm kent konseylerinin projelerinin masaya yatırıldığı toplantıda karşılıklı görüş alışverişi yapıldı ve ortak kararlar alındı.

Genel Kurulun sonunda 17'nci Dönem Başkanı ev sahibi ilçe Yenimahalle Kent Konseyi Başkanı Atila Çınar oldu.

Katılım ve desteklerinden dolayı tüm konuklara teşekkür eden Yenimahalle Kent Konseyi Başkanı ve yeni dönem Türkiye Kent Konseyleri Platform Başkanı Atila Çınar, "Bugün Türkiye'nin dört bir yanından 100'e yakın temsilcimiz burada. Bununla gurur duyuyorum. Birileri bu güzel ülkenin insanlarını ne kadar ayrıştırmaya çalışırsa çalışsın, ülkemizin her yerinden insanlarımız gönüllü, koşulsuz, önyargısız bir arada olmaya hazırlar. Kent Konseyleri olarak demokrasi ve insan haklarıyla taçlanmış bir barış ikliminin yaşadığımız coğrafyada ve dünyada yeniden yeşereceğine inanmak istiyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hem ülkemiz hem ilimiz hem de ilçemiz için elimizden gelenin en iyisini yapacağız" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim