• BIST 9547.34
  • Altın 2484.546
  • Dolar 32.516
  • Euro 34.8487
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Türkiye Kent Konseyleri Platformu Genel Kurulu’na Efeler Damgası

Türkiye Kent Konseyleri Platformu Genel Kurulu’na Efeler Damgası
Türkiye Kent Konseyleri Platformu'nun 18'inci genel kurul toplantısı Kuşadası'nda yapıldı.

Türkiye Kent Konseyleri Platformu'nun 18'inci genel kurul toplantısı Kuşadası'nda yapıldı. Toplantıya engelli bireyler için hazırlanacak olan "Hisler Parkı" projesi damga vurdu.

Kuşadası'nda bir otelde düzenlenen Genel Kurul'a Türkiye'nin birçok kentinden çok sayıda Kent Konseyi üyesinin yanı sıra, Cumhuriyet Halk Patisi Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, Aydın Vali Yardımcısı Mustafa Ayhan, Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, Efeler Kent Konseyi Başkanı Tuncay Erdemir ve Küçük Eller Büyük Umutlar Derneği (KEBUDER) Başkanı Perihan Yıldırım'da katıldı. Toplantıda kent konseylerin projeleri, sorunları ve çözüm önerileri konuşulurken Efeler Kent Konseyi'nin, Efeler Belediyesi ve KEBUDER iş birliği ile başlattığı engellilerin yararlanabileceği "Hisler Parkı" projesi yoğun ilgi gördü. Toplantıda konuşan Efeler Kent Konseyi Başkanı Tuncay Erdemir, "Bizler aklın ve bilim ışığında ortak akılla çağdaş bir kent yaratma çabasındayız. KEBUDER Başkanı Perihan hanımın bize getirdiği, ilçemiz için çok önemli olan ve Türkiye'deki en büyük engelli parkı olacak bu projede Efeler Belediyesi'nin büyük desteğini gördük. İstanbul Aydın Üniversitesi'nde Uluslararası Kent Konseyleri ve Kentler Kongresi'nde "Kent Konseyleri En İyi Uygulamalar" yarışması yapıldı. Burada "Dezavantajlı Grupların Kente Entegrasyonu" dalında Hisler Parkı Projemizle birincilik elde ettik. Ayrıca Türk Psikolojik Derneği tarafından yapılan yarışmada ise "Yılın Empati Ödülü" ödülüne layık görüldük. Proje sonunda engelli bireyler kendilerine özgü yapılan parkta özgürce zaman geçirebilecekler. Böyle bir projede yer almaktan son derece mutluyuz" dedi.

"ÖZEL ÇOCUKLARIMIZ İÇİN GÜZEL BİR PROJE OLDU"

Erdemir'in konuşmasının ardından "Hisler Parkı" projesini tanıtan KEBUDER Başkanı Perihan Yıldırım, "Dernek yönetim kurulu üyeleri ile birlikte özel çocuklarımız için çok güzel bir proje hazırladık. Fiziksel ve ruhsal olarak sağlıklı her çocuğumuz belediyelerin oluşturmuş olduğu yeşil alanlar ve parklarda gönüllerince eğlenme ve oynama imkanı bulurken, malesef diğer çocuklardan farklı olmayan özel çocuklarımız bu imkanlardan yararlanamıyorlar. Parkların özel çocuklarımızın da kullanımına açılması ve projenin geliştirilmesi adına Efeler Kent Konseyi'ne projemizi götürdüğümüz zaman çok daha güzel işler yapabileceğimizin farkına vardık. Parkımızın beş duyuya hitap etmesi nedeniyle projemize "Hisler Parkı" ismini verdik. Görme engelliler için kokulu bitkilerle yönlendirme ile başlayan, içerisinde zihinsel engellilerimiz için özel su şadırvanının bulunduğu 7 dönümlük bir arazi üzerine kurulmuş ve Türkiye'nin şu ana kadar tespit edilen en büyük engelli çocuk alanını oluşturacağız. Parkta fiziksel engelli çocuklarımız için engelli jimlastik alanı bulunuyor. Engelli basketbol da ilimizde kendini göstermeye başladı. Bu nedenle parkımızda özel olarak tasarlanmış basketbol sahamız olacak. 350 metre karelik bir kapalı alanımız da var. Burada dijital kütüphanemiz, kafeteryamız olacak. Kafeteryada belirli oranda engele sahip olan bireylere aynı zamanda iş imkanı da sağlanmış olacak. Engelli ailelerinin veya engellilerin kendi el emeklerini sergileyerek aile bütçesine katkı sunabilecekleri bir alanımızda olacak. Otizmli ve down sendromlu çocuklarımıza özel oyun odaları ve revir de olacak. Kapalı alana girmeden önce sağ tarafta bir hayvan parkı yarattık. Birçok özel insanımızın beslediği hayvanlar var. Onları da buraya gönül rahatlığı ile bırakabilecekler. Parkın bir kısmında da herhangi bir fiziksel engeli bulunmayan ve sağlıklı bedene sahip olan insanlarımızın jimlastik alanları var. Bu proje sayesinde hem özel çocuklarımız evlerde kapalı kalmayacak hem de yaşıtları ile birlikte güzel zaman geçirebilecekler. Projemize desteklerinden dolayı Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan'a ve Efeler Kent Konseyi Başkanı Tuncay Erdemir'e teşekkür ederim" diye konuştu.

Erdemir ve Yıldırım'ın konuşmaları tüm katılımcılar tarafından dikkatle dinleyerek proje tanıtım filmi ilgiyle izlendi. Efeler Belediyesi, KEBUDER Derneği ve Efeler Kent Konseyi'ni duyarlılıkları için tebrik eden katılımcılar, projenin takipçisi olacaklarını ifade ettiler.

Türkiye Kent Konseyleri Platformu Genel Kurulu’na Efeler Damgası

Türkiye Kent Konseyleri Platformu Genel Kurulu’na Efeler Damgası

Türkiye Kent Konseyleri Platformu Genel Kurulu’na Efeler Damgası

Türkiye Kent Konseyleri Platformu Genel Kurulu’na Efeler Damgası

Türkiye Kent Konseyleri Platformu Genel Kurulu’na Efeler Damgası

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim