• BIST 9149.89
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Türkiye Kent Konseyleri Birliği Yönetim Kurulu Toplantısı

Türkiye Kent Konseyleri Birliği Yönetim Kurulu Toplantısı
Adana Kent Konseyi, Türkiye Kent Konseyleri Birliği Yönetim Kurulu Toplantısı'na ev sahipliği yaptı.

Adana Kent Konseyi, Türkiye Kent Konseyleri Birliği Yönetim Kurulu Toplantısı'na ev sahipliği yaptı. Adana Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle gerçekleştirilen toplantıda 2016 yılı çalışma takvimi, ulusal bağlamda göç sorunu ve Adana'da yapılan Göçle Gelenler Çalıştayı ele alınırken, özellikle son dönemde artan terör saldırıları da ek gündem maddesi olarak görüşüldü.

Adana Büyükşehir Belediyesi, Adana'nın sorunlarına çözüm üretmek için Adana Kent Konseyi ile birlikte geliştirdiği çalışmalarını sürdürüyor. Adana Kent Konseyi, geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediyesi desteği ile Türkiye Kent Konseyleri Birliği Yönetim Kurulu'nu ağırladı. Adana'daki yerel yönetim çalışmaları ve Adana Kent Konseyi hakkında üyelere bilgi veren Kent Konseyi Genel Sekreteri Ekrem Aslan, Adana Kent Konseyi olarak aralık ayında Göçle Gelenler Çalıştayı düzenlediklerini belirtti. Söz konusu çalıştayın düzenlenmesine katkı koyan Adana Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür eden Aslan, çalıştayı, önümüzdeki dönem, göç sorununu ülke geneline taşıyacak şekilde düzenlemek istediklerini vurguladı.

TERÖRÜ NEFRETLE KINIYORUZ

Son günlerde artan terör olaylarına da dikkat çeken Ekrem Aslan, şöyle devam etti:

"Yüreklerimiz, yurdun çeşitli yerlerinden gelen haberlerle bir daha yandı. Hain terör saldırısıyla can veren evlatlarımızın acısını yüreğimizde hissediyoruz. Tüm Türkiye gibi biz de şehitlerimize ağlıyoruz. Hain saldırılarda hayatını kaybeden şehitlerimize Allah'tan rahmet, Ailelerine büyük sabır, yaralı askerlerimize de acil şifalar diliyorum. Kent Konseyi camiası olarak, bu hain girişim ve saldırıları nefretle kınıyoruz. Ülkenin bölünmez bütünlüğüne karşı yapılan bu terör saldırıları asla amacın ulaşamayacaktır. Vatan savunması için canlarını feda eden aziz şehitlerimiz Türk Ulusunun yüreğinde sonsuza dek yaşacaklardır."

Adana'da olmaktan duydukları mutluluğu dile getiren Türkiye Kent Konseyleri Birliği Dönem Başkanı Gülay Sarışen ise Adana Kent Konseyi'nin kentin dinamiklerini harekete geçirerek yaptığı çalışmaları yakından takip ettiklerini belirtti. Türkiye'de Kent Konseylerinin işlevselliği için çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Sarışen, "Yeni kurulan ve işlevsel olmayan kent konseyleri için iyi kent konseylerini örnek göstermekteyiz. Adana Kent Konseyi bu kent konseylerinin başında geliyor. Mart-nisan aylarında yapılacak olan çalıştaya da katkı koymaktan mutluluk duyacağız" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim