• BIST 9079.97
  • Altın 2302.3
  • Dolar 32.3226
  • Euro 35.0903
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Türkiye Kamu-sen Kayseri İl Temsilcisi Muammer Öner:

Türkiye Kamu-sen Kayseri İl Temsilcisi Muammer Öner:
Türkiye Kamu-Sen Kayseri İl Temsilcisi Muammer Öner, Bölge İdare Mahkemesi'nin görevine son verildiğini belirterek, "Kayseri Bölge İdare Mahkemesinin kapatılıp,...

Türkiye Kamu-Sen Kayseri İl Temsilcisi Muammer Öner, Bölge İdare Mahkemesi'nin görevine son verildiğini belirterek, "Kayseri Bölge İdare Mahkemesinin kapatılıp, Ankara Bölge İdare Mahkemesine bağlanması sadece Kayseri de görev yapan Memurlarımızı etkilemekle kalmayacaktır. Esnafımız, Sanayicimiz, Ticaret erbabımızda Vergi Mahkemeleri için Ankaraya gitmek zorunda kalacaktır" dedi.

Muammer Öner, "28.06.2014 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan 6545 sayılı Yasa uyarınca, Kayseri Bölge İdare Mahkemesi'nin görevine son verilerek, Kayseri Bölge İdare Mahkemesi'nin görevleri Ankara Bölge İdare Mahkemesi'ne devredilmiştir. Söz konusu Yasa uyarınca Türkiye'de Bölge İdare Mahkemelerinin sayısı 8'e düşürülmüş ve Kayseri, Nevşehir, Kırşehir ve Yozgat, bu 8 mahkemeden biri olan, Ankara Bölge İdare Mahkemesi'ne bağlanmıştır. Bu durumda artık Memurlarımız haklarını aramak için Ankara Bölge İdare Mahkemesine gitmek zorunda kalacaklar ve bir çok ilave masraf ve zaman kaybına uğrayacaklar" ifadesinde bulundu.

"Konuya ilişkin 30.09.2014 tarih ve 33941 sayılı Adalet Bakanlığı Genelgesinde, Kayseri Bölge İdare Mahkemesi'nin hangi tarihte kapatılacağı ve dosyaların Ankara Bölge İdare Mahkemesi'ne hangi tarihte devredileceği hususuna açıklık getirilmezken, kapatma tarihinin Resmi Gazetede ayrıca ilan edileceği belirtilmiştir" diyen Öner, "Türkiye'de 8 ilde Bölge İdare Mahkemesi kurulmasına ilişkin 30.09.2014 tarih ve 33941 sayılı Adalet Bakanlığı Genelgesinde, bu 8 ilin hangi kriterlere göre belirlendiğine dair bir açıklama yer almamaktadır. Konya, Erzurum, Samsun ve Gaziantep illerinde Bölge İdare Mahkemesi kapatılmazken Kayseri'dekinin kapatılmasının sebebi nedir?

Şayet iş yükü, coğrafi konum, şehirlerin nüfusları ya da mevcut alt yapı ölçü alındı ise, neden Konya ve Erzurum'da Bölge İdare Mahkemesi kapatılmazken Kayseri'de kapatılmaktadır?

Kayseri'ye bağlı il sayısı 4 olmasına karşın Konya'ya bağlı il sayısı 2'dir. Kayseri'nin iş yükü Konya'dan fazladır. Konya'dan Ankara'ya hızlı trenle 2 saatte ulaşılırken, Kayseri'den Ankara'ya 5 saatte ulaşılmaktadır. Konya'da Bölge İdare Mahkemesi Binası yetersiz olmasına karşın Kayseri'ye yeni Bölge İdare Mahkemesi binası yapıldığı gibi eski binada halen durmaktadır" diyerek açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

"Bu durumda, hangi illerdeki Bölge İdare Mahkemelerinin kapatılacağı konusunun, siyasi kulislerin etkisinde kaldığı anlaşılmaktadır.

Zira, Konya'nın kapatılmamasında Sayın Başbakan'ın Konya'lı oluşunun çok büyük etkisinin olduğu açıktır.

Antalya ve Adana gibi büyük iller kapatılarak Konya'ya bağlanırken, siyasi otoritenin bu kararını yönlendiren Saiklerin siyası olmadığı söylenebilir mi? Kayseri Ankara'ya bağlanıyorsa neden Konya da Ankara'ya bağlanmamıştır?

Türkiye'de sadece 8 ilde Bölge İdare Mahkemesi olması ise ayrı bir tartışma konusudur. Çünkü, Adli Yargıda, Bölge Adliye Mahkemelerinin sayısı 15 olarak belirlenmiştir ve Kayseri bu 15'in içerisindedir.

İdari Yargıda da Bölge İdare Mahkemesi 15 olmalıdır ve aynı gerekçelerle Kayseri'de bu 15'in içinde olmalıdır.

Danıştay'ın görevleri bu 8 ile devredilirken amaç yargılamanın hızlanması ise neden 8 gibi az bir rakam ile sınırlı kalınmıştır? Neden Adli Yargı gibi 15 değil de 8'dir?

Bu şekilde, yeni düzenlemede bir çok tutarsızlıklar ve çelişkiler bulunmaktadır.

Kayseri Bölge İdare Mahkemesinin kapatılıp, Ankara Bölge İdare Mahkemesine bağlanması sadece Kayseri de görev yapan Memurlarımızı etkilemekle kalmayacaktır. Esnafımız, Sanayicimiz, Ticaret erbabımızda Vergi Mahkemeleri için Ankaraya gitmek zorunda kalacaktır.

Bunun, Kayseri için ne anlama geldiği açıktır. Böyle bir durumda Kayseri'li davacıların ve avukatların her dosya için Ankara'ya gitmek zorunda bırakılması Kayseri'li özellikle İktidar Partisine mensup politikacıların ayıbıdır.

Şayet Kayseri kapatılmaz ise; Sivas ve bağlı iller, Malatya ve bağlı iller, Kırıkkale ve bağlı illerin tamamı Kayseri'ye bağlanacaktır. Kayseri'ye bağlanacak Bölgeleri, bağlı olan iller itibariyle düşününce; Kayserimiz Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl, Sivas, Tokat, Kırıkkale, Kırşehir, Yozgat ve Nevşehir den oluşan bir bölgenin merkezi olacaktır.

Şimdi Soruyoruz; Kayseri Sahipsiz mi? Hani Kayseri AKP nin etkili illerinden biri idi ? Hani AKP Milletvekilleri Kayseriyi Bölgenin Cazibe Merkezi yapacaklardı ? Bırakınız Kayseri'ye yeni yatırımları, elinde olanı koruyamayan bir yapıyla Kayseri'ye yazık olmuyor mu ? Kayseri'ye sahip çıkmak bumu? Kayseri Barosu neden sessiz ? Bütün bu sorulara cevap verilmeli ve yaşanacak mağduriyetlerin önüne geçilmeli, Kayseri'ye sahip çıkılmalıdır."

Türkiye Kamu-sen Kayseri İl Temsilcisi Muammer Öner:

Türkiye Kamu-sen Kayseri İl Temsilcisi Muammer Öner:

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim